Διαιτησία

Ερμηνεία κατ' άρθρο: ΚΠολΔ 867-903: Ν. 2735/1999: Σύμβαση Νέας Υόρκης
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2004
ISBN:
9789603018537
Σελίδες:
430
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Διαιτησία
Τιμή εκδότη:€45,00
Η τιμή μας: €42,75
στο καλάθι
Διαιτησία
Κυκλοφορεί από τις "Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε." (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) το έργο του Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κυρίου Στέλιο Κουσούλη, με τίτλο "Διαιτησία: Ερμηνεία κατ’ άρθρο".
Με το βιβλίο αυτό παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ολοκληρωμένη κατ’ άρθρο ερμηνεία όλων των βασικών νομοθετημάτων, που ρυθμίζουν τη διαιτησία στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ερμηνεύονται άρθρο προς άρθρο οι διατάξεις του ΚΠολΔ περί εσωτερικής διαιτησίας, οι διατάξεις του νέου Ν 2735/1999 περί διεθνούς εμπορικής διαιτησίας και οι διατάξεις της Συμβάσεως της Νέας Υόρκης για την αναγνώριση και εκτέλεση αλλοδαπών διαιτητικών αποφάσεων.
Κατά την ερμηνεία των επί μέρους άρθρων συνεκτιμώνται οι προπαρασκευαστικές εργασίες καθώς και η ως τώρα νομολογιακή και θεωρητική τους επεξεργασία. Επιχειρείται έτσι η άντληση συνεκτικών λύσεων, οι οποίες να εντάσσονται ομαλά στο διαμορφωμένο θεωρητικό και νομολογιακό περιβάλλον. Ειδικώς σε ό,τι αφορά την ερμηνεία του νέου Ν 2735/1999, οι διατάξεις του οποίου ερμηνεύονται για πρώτη φορά κατά τρόπο συστηματικό και ενιαίο, η ανάλυση στηρίχθηκε κυρίως στις εργασίες των διάφορων επιτροπών για την προπαρασκευή του πρότυπου νόμου της UNCITRAL για τη διεθνή εμπορική διαιτησία καθώς και στη νομολογιακή εφαρμογή του ίδιου νόμου από δικαστήρια άλλων χωρών, που τον έχουν υιοθετήσει.
Με τη "Διαιτησία" επιδιώκεται η συνολική και συστηματική ερμηνεία των διατάξεων, που ρυθμίζουν ένα δικαιοδοτικό μηχανισμό με εξαιρετική ανάπτυξη, ιδίως στο χώρο της διεθνούς συναλλακτικής δραστηριότητας. Οι λύσεις που αντλούνται και προτείνονται έχουν ως γνώμονά τους τη διευκόλυνση και την ανάπτυξη της διαιτητικής επιλύσεως των διαφορών, πράγμα που αποτελεί μόνιμο και σταθερό αίτημα όσων μετέχουν στο διεθνές εμπόριο.
Τίτλος βιβλίου:Διαιτησία
Υπότιτλος βιβλίου:Ερμηνεία κατ' άρθρο: ΚΠολΔ 867-903: Ν. 2735/1999: Σύμβαση Νέας Υόρκης
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Κουσούλης, Στέλιος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603018537
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες