Το πρόσωπο του σημερινού κόσμου

Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2009
ISBN:
9789600349603
Σελίδες:
319
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το πρόσωπο του σημερινού κόσμου
Τιμή εκδότη:€25,44
Η τιμή μας: €22,90
Το πρόσωπο του σημερινού κόσμου
Ζούμε σε μιαν εποχή όπου η παγκοσμιοποίηση έχει απλώσει σε όλο τον κόσμο το διαδίκτυο, αλλά και το δίχτυ της πολιτικής του τρόμου - κρατικού, θρησκευτικού και ιδεολογικού· σε μιαν εποχή που φανέρωσε ότι η πεποίθηση πως η αυτορρύθμιση (auto-regulation) της αγοράς επιλύει όλα τα κοινωνικά ζητήματα είναι μύθος, αντίστοιχος του παλιού δόγματος που δεχόταν πως τα προβλήματα επιλύονται μόνον από το παντοδύναμο κράτος. Ζούμε συνεπώς σε μιαν εποχή που αποκάλυψε όσο καμιά άλλη τη ρευστότητα των πραγμάτων. Κι αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε καθηλωμένοι σε μιαν άποψη που διαμορφώσαμε κάποτε. Έχουμε ανάγκη για συνεχή επανεξέταση των απόψεών μας.

Αυτή η επανεξέταση με οδήγησε στην απόφαση να εκδώσω αυτό το βιβλίο, λαβαίνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις. Δεν πιστεύω ότι η πολιτική μπορεί να είναι σήμερα προϊόν ιδεολογιών, αλλά τρέξιμο προς δύο κατευθύνσεις: πρώτον να προλάβεις να ανακουφίσεις όσους σε χρειάζονται απολύτως και επειγόντως, και δεύτερον να προλάβεις να σημάνεις συναγερμό, να δείξεις στον πολίτη τον κίνδυνο που παραμονεύει.

Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το αύριο. Το έχουμε όλοι ανάγκη. Το δικαιούμαστε. Με τον όρο όμως ότι δεν ταυτίζουμε την αισιοδοξία με την αμεριμνησία. Τα προβλήματα δεν λύνονται μόνα τους, δεν λύνονται από άλλους και δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε.

Ένα πρόβλημα είναι και η παγκοσμιοποίηση· μια κατάσταση που δεν μπορεί να αγνοηθεί· μια κατάσταση που φέρνει καρπούς, αλλά και πολλά αρνητικά. Ας τη δούμε λοιπόν όπως μας αξίζει: με ευθύνη.

Σ. M. X.
Τίτλος βιβλίου:Το πρόσωπο του σημερινού κόσμου
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Χατζηγάκης, Σωτήρης Μ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600349603
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες