Η μαντική τέχνη του Ι Τζινγκ

Μια διαχρονική προσέγγιση
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2004
ISBN:
9789600425741
Σελίδες:
164
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μαντική τέχνη του Ι Τζινγκ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η μαντική τέχνη του Ι Τζινγκ
Αν σας γοητεύει η κινέζικη μεταφυσική, αν έχετε εντυπωσιαστεί από το Φενγκ Σούι και τις Τέσσερις Στήλες του Πεπρωμένου, η μαντική τέχνη του Ι Τζινγκ θα σας ενθουσιάσει με την αποτελεσματικότητα, την ακρίβεια και την ευστοχία των προβλέψεών της.
Το Ι Τζινγκ -που συνήθως μεταφράζεται ως "Βιβλίο των αλλαγών"- θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς θησαυρούς της κινέζικης μεταφυσικής με μακραίωνη ιστορία. Είναι ένα σύστημα μαντικής τέχνης που βασίζεται σε μια σειρά συμβόλων, τα τρίγραμμα και τα εξάγραμμα. Αυτά τα σύμβολα αποτελούνται από γραμμές -είτε συνεχόμενες (γιανγκ) είτε διακεκομμένες (γιν)- και εκφράζουν τη θεμελιώδη αρχή της δυαδικότητας του γιν και του γιανγκ στο Σύμπαν.
Υπάρχουν δύο είδη Ι Τζινγκ: το "ακαδημαϊκό" και το "μαντικό". Το "ακαδημαϊκό" γράφτηκε από τον Κομφούκιο και το βασιλιά Wen και δίνει γενικές, τις περισσότερες φορές, απαντήσεις στα θέματα που μας απασχολούν. Το "μαντικό", που είναι αρχαιότερο του "ακαδημαϊκού", δίνει εξαιρετικά ακριβείς απαντήσεις, αφού μετατρέπει την κάθε γραμμή του εξαγράμμου σ' ένα από τα πέντε στοιχεία (φωτιά, νερό, κ.ά.) και σ' ένα από τα δώδεκα κινέζικα ζώδια (βόδι, πετεινός, κ.ά.). Το βιβλίο του Ρέιμοντ Λο έχει ξεχωριστή σημασία αφού για πρώτη φορά παρουσιάζει το "μαντικό" Ι Τζινγκ στη Δύση.
Τίτλος βιβλίου:Η μαντική τέχνη του Ι Τζινγκ
Υπότιτλος βιβλίου:Μια διαχρονική προσέγγιση
Τίτλος πρωτότυπου:I Ching divination for Feng Shui and destiny
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Lo, Raymond (Συγγραφέας)
Λυμπερόπουλος, Ανδρέας (Μεταφραστής)
ISBN:9789600425741
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2004
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Εσωτερισμός - Αποκρυφισμός - Μεταφυσική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Ανατολικές Φιλοσοφίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες