Βουτιά στο κενό

Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2004
ISBN:
9789602213087
Σελίδες:
409
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βουτιά στο κενό
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Βουτιά στο κενό
Λίγο μετά την πτώση του Τείχους, ο Έντουαρντ Χόφμαν, ένας δυτικογερμανός βιολόγος εγκατεστημένος στην Καλιφόρνια, μαθαίνει ότι κληρονόμησε μια ολόκληρη πολυκατοικία στο Ανατολικό Βερολίνο, για την οποία δεν είχε ακούσει ποτέ το παραμικρό! Επιστρέφοντας μετά από χρόνια απουσίας, ανακαλύπτει ένα πελώριο εργοτάξιο, μια πόλη που δεν αναγνωρίζει πια.
Η προσπάθεια να οικειοποιηθεί την καταπατημένη περιουσία του τον μπλέκει στις πιο απίθανες καταστάσεις. Το ακίνητό του έχει καταληφθεί από άστεγους. Η όμορφη γερμανοεβραία γυναίκα του δεν έχει καμιά διάθεση να μετακομίσει στο ενωμένο Βερολίνο, πράγμα που ξαναφέρνει στην επιφάνεια ξεχασμένα συζυγικά προβλήματα. Κι εκείνος, που κατηγορείται ότι ζητάει να επωφεληθεί από μια κληρονομιά των ναζί, οδηγείται απροσδόκητα στην εξιχνίαση του οικογενειακού παρελθόντος του.
Μέσα από μια πυκνή, δραματική και χιουμοριστική πλοκή, ο Πέτερ Σνάιτνερ -ηγετικό στέλεχος της φοιτητικής εξέγερσης του '68, "εχθρός του συντάγματος" και στην συνέχεια διάσημος λογοτέχνης και κριτικός- ξεδιπλώνει όλες τις πτυχές μιας τόσο δύσκολης επανένωσης, όπως βιώνεται εμβληματικά στο ίδιο της το κέντρο, το Βερολίνο του 21ου αιώνα.
Τίτλος βιβλίου:Βουτιά στο κενό
Τίτλος πρωτότυπου:Eduards Heimkehr
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Schneider, Peter (Συγγραφέας)
Ζαχαράτου, Μαριάννα (Μεταφραστής)
Σπυράκου, Άννυ (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789602213087
Σειρά εκδότη:Κύκλος Ξένης Πεζογραφίας
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες