Μια ορισμένη αίσθηση της Ελλάδος

Jacqueline de Romilly συνομιλίες με τον Alexandre Grandzzi
Εκδότης:
Το Άστυ
Έτος:
2004
ISBN:
9789608633186
Σελίδες:
259
Μια ορισμένη αίσθηση της Ελλάδος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μια ορισμένη αίσθηση της Ελλάδος
Η Ευρώπη και ο δυτικός πολιτισμός γεννήθηκαν πριν δυο χιλιάδες τετρακόσια χρόνια και πλέον, τη στιγμή που μια μικρή χώρα επινόησε, σχεδόν συγχρόνως, τη λογοτεχνία, την τέχνη, τη φιλοσοφία και την πολιτική: αυτό είναι το ελληνικό θαύμα.
Ποιος δεν θα ευχόταν να μπορεί με ένα μόνο έργο, προπάντων αν η ανάγνωση είναι εύκολη και ευχάριστη, να έχει την ουσία του μηνύματος από την αρχαία Ελλάδα; Και ποιος, καλύτερα από την Jacquerline de Romilly, θα μπορούσε να δείξει στο ευρύ κοινό πόσο αυτός ο ελληνικός πολιτισμός είναι ζωντανός και σύγχρονος;
Οι πολυάριθμες δημοσιεύσεις της, ο ακάματος αγώνας της υπέρ της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, έκαναν οικείο σε όλους το όνομα της Jacquerline de Romilly. Στο νέο αυτό βιβλίο, επέλεξε τη μορφή, κατ' εξοχήν ελληνική, του διαλόγου, για να περιγράψει την Ελλάδα και τα δικά της συναισθήματα. Ο συνομιλητής της είναι ο Alexandre Grandzzi, καθητής της λατινικής φιλολογίας στη Σορβόννη. Στις "συνεντεύξεις" αυτές που έχουν όλη τη ζωντάνια μιας αληθινής συνομιλίας, ο Alexandre Grandzzi ερωτά την Jacquerline de Romilly για όλα τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί στο σύνολο του έργου της: επτά κεφάλαια, όπου αφθονούν οι ιδιαίτερα επιτυχείς διατυπώσεις και από τα οποία ποτέ δεν λείπει το χιούμορ, επιτρέπουν στην Jacquerline de Romilly να εκφραστεί για όλα τα θέματα που θεωρεί σημαντικά.
Τίτλος βιβλίου:Μια ορισμένη αίσθηση της Ελλάδος
Υπότιτλος βιβλίου:Jacqueline de Romilly συνομιλίες με τον Alexandre Grandzzi
Εκδότης:Το Άστυ
Συντελεστές βιβλίου:De Romilly, Jacqueline, 1913-2010 (Συγγραφέας)
Μηλιαρέση, Κατερίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789608633186
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες