Οι ευνούχοι

Η εκπληκτική και απόκρυφη ιστορία τους
Εκδότης:
Περίπλους
Έτος:
2005
ISBN:
9789604380060
Σελίδες:
322
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ευνούχοι
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Οι ευνούχοι
Όχι μόνο δούλοι, εραστές, εκδιδόμενοι και φύλακες του χαρεμιού, αλλά και πολεμιστές, μύστες, ιερείς, ήρωες, υψηλοί αξιωματούχοι, λεπταίσθητοι καλλιτέχνες, και ισχυροί ηγεμόνες. Εκατομμύρια ευνούχοι έζησαν στις αυλές, στους ναούς, στα παλάτια των ισχυρών και, έως το 1922, μέσα στο ίδιο το Βατικανό.
Μορφές οικτρές, αλλά και υψηλού κύρους, φρίκης και αγιοσύνης, οι ευνούχοι συνενώνονται με το ατέλειωτο πλήθος των "διαφορετικών" που η Ιστορία καταδίκασε στο περιθώριο. Όμως οι ευνούχοι τις πιο πολλές φορές απέδειξεν ότι ήξεραν να βγαίνουν από το περιθώριο και να γίνονται πρωταγωνιστές.
Η εκπληκτική, σκοτεινή, απόκρυφη και εν πολλοίς άγνωστη ιστορία των ευνούχων ξεκινάει με την ιστορία της ανθρωπότητας. Διασχίζοντας την Αίγυπτο και την Κίνα, τη Ρώμη και το Βυζάντιο, τη Ρωσία και την Ινδία, αγγίζει κάθε τόπο και κάθε εποχή και φτάνει μέχρι τη δική μας.
Ευνουχισμένοι από άλλους ή αυτοευνουχισμένοι οι ευνούχοι ποτέ δεν παραιτήθηκαν από την απόλαυση των αισθήσεων και του ερωτισμού. Αντίθετα αγάπησαν και αγαπήθηκαν από άντρες και γυναίκες. Και συχνά, οι αγάπες αυτές ήταν παράφορες, σκανδαλιστικά παθιασμένες.
Τίτλος βιβλίου:Οι ευνούχοι
Υπότιτλος βιβλίου:Η εκπληκτική και απόκρυφη ιστορία τους
Τίτλος πρωτότυπου:Eunichi
Εκδότης:Περίπλους
Συντελεστές βιβλίου:De Angelis, Vanna (Συγγραφέας)
Κοντάκης, Μάνος (Μεταφραστής)
ISBN:9789604380060
Σειρά εκδότη:Σελίδες της Ιστορίας
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Ιστορία
Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες