Ιστορία των κλασικών γραμμάτων και κριτική των κειμένων

Εκδότης:
Κάκτος
Έτος:
2004
ISBN:
9789603825470
Σελίδες:
276
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορία των κλασικών γραμμάτων και κριτική των κειμένων
Τιμή εκδότη:€18,02
Η τιμή μας: €16,22
στο καλάθι
Ιστορία των κλασικών γραμμάτων και κριτική των κειμένων
Ποια απάντηση μπορούμε να δώσουμε στο ερώτημα αν τα κλασικά Γράμματα ευδοκιμούν ή είναι αποτυχημένα σήμερα στον τόπο μας; Νομίζω ότι με τη μεγαλύτερη επιείκεια θα λέγαμε πως βρίσκονται, όσο ποτέ άλλοτε, σε υποτυπώδη κατάσταση. Όσοι είναι μέσα ή κοντά στον χώρο των κλασικών σπουδών και είτε προσπαθούν είτε όχι να διορθώσουν την κατάπτωση, γνωρίζουν από πρώτο χέρι του λόγου το αληθές.
[...] Έτσι φτάσαμε στη δολοφονία των κλασικών Γραμμάτων, για την οποία είναι πολλοί, οι εντεταλμένοι να τα υπηρετήσουν, υπεύθυνοι, και κανείς δεν μπορεί ν' αποποιηθεί την προσωπική του ευθύνη.
Θα ήταν ωστόσο ύβρις να νομίσουμε πως οι πολέμιοι έχουν τη δύναμη να καταστρέφουν τα κλασικά Γράμματα. Δεν μπορούν, και δεν θ' αποτολμούσαν, γιατί τα κλασικά Γράμματα έχουν μέσα τους τα χαρακτηριστικά της αθανασίας, που ούτε η αδιαφορία ούτε οι εποχικές αναζητήσεις ούτε ο ιδεολογικός ή θρησκευτικός φανατισμός στάθηκαν ποτέ ικανοί παράγοντες να τα εξανεμίσουν. Αποτελούν παλίμψηστο χειρόγραφο, κάτω από την κηρωτή επιφάνεια του οποίου βρίσκεται η αέναη σοφία, η πνευματική ευδαιμονία, η αποτελεσματική εμπειρία, δηλαδή αξίες πάντα χρήσιμες στον άνθρωπο, αρκεί να ξύσει κάποιος το κερί από την επιφάνεια για να τις βρει. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Ιστορία των κλασικών γραμμάτων και κριτική των κειμένων
Εκδότης:Κάκτος
Συντελεστές βιβλίου:Μανδηλαράς, Βασίλειος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603825470
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία > Αρχαίοι Ελληνες Συγγραφείς
Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία > Λατινική Γραμματεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες