Ημερολόγιο 2004: Ομήρου Ιλιάδα

Εκδότης:
Διάμετρος
Έτος:
2003
ISBN:
9789607746139
Σελίδες:
280
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ημερολόγιο 2004: Ομήρου Ιλιάδα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ημερολόγιο 2004: Ομήρου Ιλιάδα
Κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο των εκδόσεων "Διάμετρος" της Χαλκίδας συνεχίζοντας μια παράδοση 7 ετών που προτείνει μια ποιοτική περιήγηση στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας.[...]
Φέτος η "Διάμετρος" πρωτοτυπεί σε πολλά επίπεδα. Πρώτα με το θέμα: για το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων, το ημερολόγιο προτείνει ένα αφιέρωμα στην "Ιλιάδα" του Ομήρου. Μέσα από κείμενα πιστά μεταφρασμένα σε ελκυστικό νεοελληνικό λόγο από μεταφραστές όπως η Όλγα Κομνηνού-Κακριδή, ο Δ.Ν. Μαρωνίτης, ο Θ. Στεφανόπουλος, μελετήματα Ελλήνων και ξένων ομηριστών και εικονογράφηση με ποικίλα εικαστικά μοτίβα και αγγειογραφικές απιεκονίσεις, παρουσιάζεται και φωτίζεται από πολλές όψεις το πρώτο έργο της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, το "Ιλιαδικό έπος"
Άλλη τολμηρή καινοτομία, το συνοδευτικό CD που προσφέρεται μαζί με το ημερολόγιο και περιέχει μουσικά έργα του 20ού αιώνα εμπνευσμένα από την "Ιλιάδα" ή γραμμένα ειδικά για φιλόδοξες εκδοτικές παρουσιάσεις του ομηρικού έπους στο εξωτερικό, αναγνώσεις καβαφικών ποιημάτων που βασίζονται στην "Ιλιάδα" από τον Γ.Π. Σαββίδη και μια αξιόπροσεκτη, μοναδική ως τώρα, ηχογράφηση απαγγελίας του προοιμίου της "Ιλιάδας" στην εικαζόμενη αρχαιοελληνική προσωδιακή και μετρική εκφορά από τον Χρήστο Τσαγγάλη, λέκτορα Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τίτλος βιβλίου:Ημερολόγιο 2004: Ομήρου Ιλιάδα
Περιέχει:CD
Εκδότης:Διάμετρος
Συντελεστές βιβλίου:Όμηρος (Συγγραφέας)
Latacz, Joachim (Συγγραφέας)
Κομνηνού - Κακριδή, Όλγα (Συγγραφέας)
Kirk, Geoffrey S., 1921-2003 (Συγγραφέας)
Μαρωνίτης, Δημήτρης Ν., 1929-2016 (Συγγραφέας)
Τσοπανάκης, Αγαπητός Γ. (Συγγραφέας)
κ.ά. (Συγγραφέας)
Κομνηνού - Κακριδή, Όλγα (Μεταφραστής)
Μαρωνίτης, Δημήτρης Ν., 1929-2016 (Μεταφραστής)
Χριστόπουλος, Μενέλαος (Επιμελητής)
ISBN:9789607746139
Σειρά εκδότη:Συγγραφείς στο Χρόνο
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ημερολόγια - Σημειωματάρια

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες