Μπουντίκα

Με το όνειρο του αετού
Εκδότης:
Φανταστικός Κόσμος
Έτος:
2004
ISBN:
9789608167209
Σελίδες:
568
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μπουντίκα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μπουντίκα
Το 60 μ.Χ., η Μπουντίκα, πολέμαρχος των Γκενίων, οδήγησε το λαό της σε μια τελική, αιματηρή εξέγερση ενάντια στα κατοχικά στρατεύματα της Ρώμης. Ήταν η αποκορύφωση περίπου είκοσι χρόνων αντίστασης απέναντι σε μια κατοχική δύναμη που ήθελε να συνθλίψει ένα ζωντανό, περίπλοκο πολιτισμό και να τον αντικαταστήσει με τους νόμους, τους φόρους και το δουλικό καθεστώς της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Το βιβλίο αυτό αναπλάθει τις ρίζες μιας ιστορίας τόσο δυνατής, της οποίας ο αντίκτυπος επέζησε μέσα στους αιώνες. Αυτό το περίλαμπρο, φανταστικό έπος αφηγείται το πέρασμα της Μπρέακα στην ενηλικίωση, η οποία, στα δώδεκά της χρόνια, σκοτώνει τον πρώτο της πολεμιστή, και του Μπαν, του ευαίσθητου, ικανότατου ετεροθαλή αδελφού της, που φέρει ένα όραμα για το μέλλον το οποίο μπορεί να σώσει το λαό του.
Αυτός είναι ο αλησμόνητος κόσμος της Βρετανίας των φυλών, στα χρόνια πριν τη Ρωμαϊκή εισβολή: ένας κόσμος δρυίδων και ονειρευτών, ένας κόσμος μαγείας των θεών όπου τα άλογα, τα λαγωνικά και το ίδιο το τοπίο μετατρέπονται σε ξεχωριστούς χαρακτήρες, με δική τους βούληση, όπου οι πολεμιστές μάχονται για την τιμή, όσο και για τη νίκη. Πάνω απ' όλα, είναι ένας κόσμος πάθους και ανδρείας, και θαυμαστού ηρωισμού, που αντιπαρατίθεται σε αντίξοες πιθανότητες.
Το "Όνειρο του αετού" είναι το πρώτο μέρος της τετραλογίας για τη ζωή της Μπουντίκα.
Τίτλος βιβλίου:Μπουντίκα
Υπότιτλος βιβλίου:Με το όνειρο του αετού
Εκδότης:Φανταστικός Κόσμος
Συντελεστές βιβλίου:Scott, Manda (Συγγραφέας)
Νικολαΐδου, Βασιλική (Μεταφραστής)
ISBN:9789608167209
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες