Εκπαίδευση και εκπαιδευτική πολιτική μεταξύ κράτους και αγοράς

Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2005
ISBN:
9789604230693
Σελίδες:
520
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εκπαίδευση και εκπαιδευτική πολιτική μεταξύ κράτους και αγοράς
Τιμή εκδότη:€24,70
Η τιμή μας: €22,23
Εκπαίδευση και εκπαιδευτική πολιτική μεταξύ κράτους και αγοράς
Οι νέες οικονομικές τάσεις, ο διαφοροποιημένος ρόλος του κράτους, η συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας και των κοινωνικών πολιτικών, η βαθμιαία αποσύνδεση της δημόσιας εκπαίδευσης από την κοινωνική δυναμική της, η πολυπολιτισμικότητα, η "πολιτιστική πρόκληση" στις παραδοσιακές εκδοχές δημοκρατίας, η "τεχνοκουλτούρα" που επιβάλλεται από το ειδικό βάρος των νέων τεχνολογιών και η δόμηση της λεγόμενης "κοινωνίας της γνώσης" επαναπροσδιορίζουν τα συστατικά στοιχεία των παραδοσιακών εκπαιδευτικών συστημάτων και αναδεικνύουν εναλλακτικές εκπαιδευτικές πρακτικές, δομές και θεσμούς.
Στο βιβλίο αυτό έχουν συμπεριληφθεί πρωτότυπα κείμενα γραμμένα από επιστήμονες Έλληνες και ξένους, που προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους και ειδικεύσεις των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Κοινό όμως αντικείμενο για όλους αποτελεί η εκπαιδευτική πολιτική και η σχέση της εκπαίδευσης με την εκάστοτε εξουσία. Ο τόμος αυτός αποτελεί μια διεπιστημονική προσπάθεια διερεύνησης των ραγδαίων μεταβολών και των σχετικών ερευνητικών ερωτημάτων. Πιο συγκεκριμένα διερευνά κρίσιμες επιστημολογικές και μεθοδολογικές συνιστώσες της κρατικής πολιτικής στην εκπαίδευση και κατάρτιση, και κυρίως ανακινεί μια σειρά ζητημάτων εφαρμοσμένης εκπαιδευτικής πολιτικής.
Στον τόμο γράφουν οι: Διονύσης Γράβαρης, Νίκος Μουζέλης, Κώστας Α. Λάβδας, Ανδρέας Καζαμίας, Mark Murphy, Σήφης Μπουζάκης, Jean-Emile Charliers, Frederik Moens, Γιάννης Πανούσης, Διονύσης Κλάδης, Michael Osborne, Γιώργος Ψυχαρόπουλος, Δημήτρης Κοτρόγιαννος, Νίκος Παπαδάκης, Patrick Baert, Alan Shipman, Δημήτρης Ματθαίου, Μιχάλης Κασσωτάκης, Ιωάννης Πυργιωτάκης, Γιώργος Φλουρής, Γιώργος Πάσιας, Cristian W. Beck, Μιχάλης Δαμανάκης, Αντώνης Χουρδάκης, Γιώργος Τσώλης, Robert Cowen.
Τίτλος βιβλίου:Εκπαίδευση και εκπαιδευτική πολιτική μεταξύ κράτους και αγοράς
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Καζαμίας, Ανδρέας Μ. (Συγγραφέας)
Μπουζάκης, Σήφης (Συγγραφέας)
κ.ά. (Συγγραφέας)
Λάβδας, Κώστας Α. (Συγγραφέας)
Μουζέλης, Νίκος Π. (Συγγραφέας)
Γράβαρης, Διονύσης Ν. (Συγγραφέας)
Μπουνιαλέτου, Κατερίνα (Μεταφραστής)
Γύπαρη, Στέλλα (Μεταφραστής)
Παπαδάκης Νίκος Ε. (Επιμελητής)
Γράβαρης, Διονύσης Ν. (Επιμελητής)
Σπουρδαλάκης, Μιχάλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604230693
Σειρά εκδότη:Κοινωνικές Επιστήμες
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Σημείωση:Επίμετρο: Robert Cowen.
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες