Συμβουλευτικός-θεραπευτικός διάλογος

Θεωρία και πράξη
Εκδότης:
Έλλην
Έτος:
2003
ISBN:
9789602867211
Σελίδες:
328
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συμβουλευτικός-θεραπευτικός διάλογος
Τιμή εκδότη:€15,21
Η τιμή μας: €13,69
στο καλάθι
Συμβουλευτικός-θεραπευτικός διάλογος
Ένας τομέας τον οποίο φαίνεται να έχει παραμελήσει η εκπαίδευση είναι η συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Η συμβουλευτική Ψυχολογία μόλις τα τελευταία χρόνια μπήκε σαν μάθημα στις παιδαγωγικές σχολές και χωρίς ωστόσο να καλύπτει πάντα την πρακτική πλευρά του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ελλιπή προετοιμασία των εκπαιδευτικών για να αντιμετωπίσουν συγκρουσιακές καταστάσεις. Αν η έλλειψη αυτή παρατηρείται στον παιδαγωγικό και τον κλάδο των κοινωνικών επαγγελμάτων, αντιλαμβάνεται κανείς την κατάσταση στους άλλους κλάδους.

Θα μπορούσε λοιπόν σήμερα η εκπαίδευση στο συμβουλευτικό θεραπευτικό διάλογο να μη περιοριστεί στις παιδαγωγικές σχολές αλλά να επεκταθεί και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Η ικανότητα για καλές διαπροσωπικές σχέσεις καθώς και για αντιμετώπιση συγκρουσιακών καταστάσεων είναι απαραίτητη στον καθένα, τόσο για τη δική τους ψυχική υγεία όσο και των άλλων και μάλιστα αυτών που εξαρτώνται απ' αυτόν. Με το βιβλίο αυτό υπογραμμίζεται η ανάγκη για προσοχή της συναισθηματικής πλευράς του ανθρώπου και η ανάγκη για άσκηση, προκειμένου να επιτύχει κάποιος αλλαγή συμπεριφοράς, καθόσον, όπως έδειξαν τόσο η πείρα όσο και η έρευνα, η γνώση μόνη δε φτάνει.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σ' όσους ασχολούνται με τα κοινωνικά επαγγέλματα (τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους νοσηλευτές, τους ψυχολόγους, τους κοινωνιολόγους, τους κληρικούς, τους γιατρούς), τους γονείς και γενικά σ'' όσους πιστεύουν ότι το πνεύμα συντροφικότητας και οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις βοηθούν: στη δημιουργία ενός καλού ψυχολογικού κλίματος, και στη λύση πολλών προβλημάτων και γ. στο ανέβασμα της ποιότητας της ζωής.
Τίτλος βιβλίου:Συμβουλευτικός-θεραπευτικός διάλογος
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρία και πράξη
Εκδότης:Έλλην
Συντελεστές βιβλίου:Πιάνος, Κωνσταντίνος Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602867211
Σειρά εκδότη:Συμβουλευτική Ψυχολογία
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Συμβουλευτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες