Ασκησιολόγιο για τη μουσική θεωρία και πρακτική (τ.1)

Νότες, ρυθμός, έκφραση
Εκδότης:
Fagotto
Έτος:
2000
ISBN:
9789607075703
Σελίδες:
150
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ασκησιολόγιο για τη μουσική θεωρία και πρακτική
Τιμή εκδότη:€16,00
Η τιμή μας: €14,40
στο καλάθι
Ασκησιολόγιο για τη μουσική θεωρία και πρακτική (τ.1)
Η "Μουσική θεωρία και πρακτική" είναι συμβατή με την τρέχουσα διεθνή βιβλιογραφία και είναι προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα.
Προορίζεται για το σπουδαστή ή το φιλόμουσο χωρίς προηγούμενη θεωρητική κατάρτιση, ο οποίος επιθυμεί παραγωγική γνώση των βασικών όρων, συμβόλων, εννοιών και λειτουργιών της μουσικής θεωρίας. Είναι το μεθοδικό και ευέλικτο εγχειρίδιο για τις τάξεις της μουσικής θεωρίας όλων των εκπαιδευτηρίων: Ωδείων, Μουσικών Σχολών, Ινστιτούτων Κατάρτισης και Ανώτερων Ιδρυμάτων.

Η σειρά "Μουσική θεωρία και πρακτική" αποτελείται από 3 τόμους, τον α' τόμο που αναφέρει τη θεωρία και τους β' & γ' με τα ασκησιολόγια. Στα κεφάλαια 1, 2 & 3 εξετάζονται τα θεμελιώδη στοιχεία που διαμορφώνουν τον μουσικό ήχο: οι νότες, ο ρυθμός και η έκφραση, ενώ τα κεφάλαια 4, 5 και 6 εξετάζονται οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους μουσικούς φθόγγους: τα διαστήματα, οι κλίμακες κι οι συγχορδίες. Σε ειδική αναφορά εκτίθενται οι κανόνες της μουσικής σημειογραφίας, ταξινομούνται τα μουσικά όργανα και καταγράφονται οι κλίμακες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Η μεθοδολογία που προτείνεται από το συγγραφέα ενθαρρύνει το σπουδαστή να πραγματοποιεί ένα βήμα κάθε φορά. Να αρχίζει τη μελέτη από το παράδειγμα και να προχωρεί στην κατανόηση της έννοιας από το θεωρητικό κείμενο. Με την πεποίθηση ότι η αποκτηθείσα γνώση εμπεδώνεται με την πράξη, στους δύο τόμους των ασκησιολογίων περιέχονται πλήθος απλών εφαρμογών και δημιουργικών προβλημάτων, ενώ υποδεικνύονται δραστηριότητες ακουστικής εξάσκησης και σύνθεσης.
Τίτλος βιβλίου:Ασκησιολόγιο για τη μουσική θεωρία και πρακτική
Υπότιτλος βιβλίου:Νότες, ρυθμός, έκφραση
Εκδότης:Fagotto
Συντελεστές βιβλίου:Πυργιώτης, Δημήτρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789607075703
Σειρά εκδότη:Μουσική Θεωρία και Πρακτική
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2000, 1η έκδοση
Τόμος:1/2
Σημείωση:ISMN: 979-0-801151-92-6
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Μουσική - Τραγούδι
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες