Το ευαίσθητο χάος

Η δημιουργία ρέουσων μορφών στο νερό και στον αέρα
Εκδότης:
Fagotto
Έτος:
2000
ISBN:
9789607075659
Σελίδες:
264
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Το ευαίσθητο χάος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το ευαίσθητο χάος
"Στο απώτερο παρελθόν το νερό ενέπνεε θρησκευτικό σεβασμό και στις μυθολογίες των λαών εμφανίζονται συχνά υδάτινες θεότητες. Όμως ο άνθρωπος απώλεσε σταδιακά τη γνώση και την εμπειρία της πνευματικής φύσης του νερού και κατέληξε να το μεταχειρίζεται σαν μια απλή ουσία και μέσο μεταβίβασης ενέργειας."
Αυτό το εξαιρετικό έργο του Theodor Schwenk δείχνει πως οι νόμοι που αποκαλύπτονται μέσα από τα αδιόρατα μοτίβα της κίνησης του νερού είναι οι ίδιοι που δρουν κατά το σχηματισμό των οστών, των μυών και μυριάδων άλλων μορφών μέσα στη φύση. Το Ευαίσθητο Χάος, με τη βοήθεια της πλούσιας εικονογράφησής του, παρουσιάζει τις ενοποιητικές δυνάμεις που βρίσκονται πίσω απ' όλα τα έμβια όντα. Η μελέτη αυτού του βιβλίου αποτελεί μια μεταμορφωτική εμπειρία, καθώς το νόημα και η ομορφιά αποκαθίστανται μέσα σε έναν κόσμο που γίνεται αντιληπτός ως "ζωντανό ον".
"Στο ευαίσθητο χάος ο Theodor Schwenk μας μιλάει για τη θαυμαστή σχέση ανάμεσα στο νερό και τη ζωή. Η αφήγησή του είναι τόσο συγκινητική και αριστοτεχνική ώστε ο αναγνώστης δεν θα θέλει να αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του μέχρι την τελευταία σελίδα". (James Lovelock )
Τίτλος βιβλίου:Το ευαίσθητο χάος
Υπότιτλος βιβλίου:Η δημιουργία ρέουσων μορφών στο νερό και στον αέρα
Τίτλος πρωτότυπου:Sensitive Chaos: The Creation of Flowing Forms in Water and Air
Εκδότης:Fagotto
Συντελεστές βιβλίου:Schwenk, Theodor (Συγγραφέας)
Πέππα, Εύα (Μεταφραστής)
ISBN:9789607075659
Σειρά εκδότη:Θρόισμα
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2000
Σημείωση:Πρόλογος: Ζακ Υβ Κουστό.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες