Η αλυσίδα

Θέσεις, αντιθέσεις, στάσεις, αντιστάσεις
Εκδότης:
Προσκήνιο
Έτος:
2003
ISBN:
9789608318182
Σελίδες:
289
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η αλυσίδα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η αλυσίδα
Η εικόνα μιας αλυσίδας, γεμάτη σφιχτοδεμένους κρίκους, με κυνηγάει πολλά χρόνια. Άλλοτε σαν μια αλυσίδα ποδηλάτου που έδινε κίνηση και ζωή στα παιδικά μου όνειρα κι άλλοτε σαν "γρανάζια" μιας αόρατης μηχανής που έτρωγε τα σωθικά μου.
Τα τελευταία χρόνια πια συνειδητοποίησα ότι αυτή η αλυσίδα κυκλώνει την ίδια μας τη ζωή. Χωρίς να το καταλάβουμε γινόμαστε οι αμέτρητοι κρίκοι μιας τεράστιας αλυσίδας που όχι μόνο δημιουργεί αλλά και, το κυριότερο, διαιωνίζει τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου.
Οι πλανητάρχες που μας κυβερνάνε από τη μια μεριά κι εμείς, οι υπήκοοι, που τους νομιμοποιούμε από την άλλη.
Καθαρή σχιζοφρένεια δηλαδή.
Με αυτό το βιβλίο, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε περισσότερο να συζητήσουμε γι' αυτή τη "σχιζοφρένεια που μας βασανίζει παρά να βρούμε το... σίγουρο φάρμακο για τη θεραπεία της. Αν υπάρχει και αν... θέλουμε να το βρούμε!!
Οι απορίες, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί, οι θέσεις και οι αντιθέσεις, οι στάσεις και οι αντιστάσεις που ακολουθούν είναι αποτέλεσμα όχι μόνο φανταστικών, αλλά και πραγματικών συζητήσεων. Άλλοτε μέσα από δημοσιευμένα, αλληλοσυγκρουόμενα κείμενα, άλλοτε με τους φίλους του θεάτρου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, άλλοτε με τους συγγραφείς και τους συντελεστές μιας παράστασης κι άλλοτε με επώνυμα στελέχη ή απλά μέλη μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων.
[...]
Τίτλος βιβλίου:Η αλυσίδα
Υπότιτλος βιβλίου:Θέσεις, αντιθέσεις, στάσεις, αντιστάσεις
Εκδότης:Προσκήνιο
Συντελεστές βιβλίου:Ληναίος, Στέφανος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608318182
Σειρά εκδότη:Πολιτική και Πολιτισμός
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες