Η μαγεία των πρώτων αριθμών

Εκδότης:
Κορφή
Έτος:
2003
ISBN:
9789603393276
Σελίδες:
109
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μαγεία των πρώτων αριθμών
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η μαγεία των πρώτων αριθμών
Τα στοιχειώδη σωματίδια του ορατού σύμπαντος έχουν άγνωστο αριθμό. Τα "στοιχειώδη σωματίδια" όμως του μαθηματικού σύμπαντος, οι πρώτοι αριθμοί, είναι άπειροι. Και είναι οι πρώτοι αριθμοί τα στοιχειώδη σωματίδια των μαθηματικών, γιατί αυτοί και τα γινόμενά τους δομούν όλους τους φυσικούς αριθμούς από τους οποίους πηγάζουν έπειτα όλα τα είδη αριθμών. Από τα είδη αυτά των αριθμών πυροδοτούνται και θεμελιώνονται ύστερα όλοι οι κλάδοι αυτής της περίλαμπρης επιστήμης των αριθμών, των δομών, των μορφών και των σχέσεών τους.
Η δημιουργία του μαθηματικού σύμπαντος αρχίζει από την μεγάλη έκρηξη της μονάδος και του σημείου στο χώρο του απείρου και στην κηδεμονία της ανθρώπινης λογικής και της ελευθερίας της. Τι είναι τέλος τα μαθηματικά; Είναι αυθύπαρκτες οντότητες που ανακαλύπτονται κατά το ταξίδι του νου στον υπερβατικό χώρο τους ή νοητά αντικείμενα που δημιουργεί ο σκεπτόμενος νους στην ελευθερία του και στην αντιμετώπιση πρακτικών αναγκών που θέτει η εμπειρία; Μήπως είναι ακόμα τα μαθηματικά μια κορυφαία δραστηριότητα της νόησης που αφυπνίζει και θέτει σε λειτουργία και τα τελευταία της μύχια, κατακτώντας έτσι την ύψιστη αυτογνωσία της;
Πάντως εμείς τώρα όπως και να έχουν τα πράγματα ορμώμενοι από τη μονάδα και την επανάληψή της, παραμένομε στους φυσικούς αριθμούς με επίκεντρο τους πρώτους. Και παρακολουθώντας έπειτα τη φυσική διαστολή του μαθηματικού σύμπαντος, κατά την οποία ουσιαστικά φαίνεται η αντανάκλαση του σκεπτόμενου νου, οδηγούμαστε όχι μόνο σε αλήθειες κρυμμένες μέχρις στιγμής αλλά βιώνουμε συγχρόνως μια νέα οπτική θεώρηση αυτής της ωραίας επιστήμης των αφηρημένων αντικειμένων, της φιλοσοφίας, της διδασκαλίας και της παιδείας της.
Τίτλος βιβλίου:Η μαγεία των πρώτων αριθμών
Εκδότης:Κορφή
Συντελεστές βιβλίου:Πράσινος, Γεώργιος Θ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603393276
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2003
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες