Η πρόκληση της πράσινης ανάπτυξης

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2009
ISBN:
9789601420462
Σελίδες:
181
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η πρόκληση της πράσινης ανάπτυξης
Τιμή εκδότη:€10,15
Η τιμή μας: €9,14
στο καλάθι
Η πρόκληση της πράσινης ανάπτυξης
H πρόκληση της Πράσινης Ανάπτυξης

Η πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη δεν έχουν καν χρήματα για να τα χάσουν. Δεν κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους επειδή δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου, γιατί απλώς ποτέ δεν έζησαν μέσα σε ένα σπίτι και ποτέ δεν κατάφεραν να πάρουν στεγαστικό δάνειο. Κάποιοι δε σκέφτονται πια το αύριο, γιατί φοβούνται ότι δε θα έχουν καν αύριο.

Η πράσινη ανάπτυξη ξεπερνά κατά πολύ το ζήτημα της οικολογίας και της απλής προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν πρόκειται για ζήτημα συλλογικής ή ατομικής ηθικής κι ευαισθησίας απέναντι στις επόμενες γενιές. Πρόκειται για ένα άλλο μοντέλο πολιτισμού και κοινωνικής οργάνωσης. Δημιουργεί έναν άλλο τρόπο ζωής, με ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, σε μια άλλη,
πιο ανθρώπινη κοινωνία, με ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Απαιτεί, δημιουργεί και προϋποθέτει ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, νέες θέσεις εργασίας, τομές και επαναστάσεις στον πυρήνα των λειτουργιών κάθε κράτους, με ανατροπές στο φορολογικό σύστημα, τους αναπτυξιακούς νόμους, τον ποινικό κώδικα, τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, την ατομική συμπεριφορά του καθενός μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υιοθετήσουμε αυτό το νέο πρότυπο ανάπτυξης για την Ελλάδα. Ένα πρότυπο που στηρίζεται στη μοναδικότητα των δύο πυλώνων του πολιτισμού: το φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη ύπαρξη.
Τίτλος βιβλίου:Η πρόκληση της πράσινης ανάπτυξης
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Μανιάτης, Γιάννης, τοπογράφος μηχανικός (Συγγραφέας)
ISBN:9789601420462
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικολογία-Περιβάλλον
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες