Τηλεπικοινωνιακά συστήματα

Εκδότης:
Τζιόλα
Έτος:
2009
ISBN:
9789604182107
Σελίδες:
437
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Εκτός κυκλοφορίας
Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Σκοπός του βιβλίου είναι η προσφορά στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα ενός ολοκληρωμένου εγχειριδίου διδασκαλίας των βασικών αρχών της θεωρίας των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.
Κίνητρο της συγγραφής του υπήρξε η διαπίστωση ότι η ελληνική τεχνική βιβλιογραφία -αν εξαιρέσει κανείς τις μεταφράσεις ξενόγλωσσων βιβλίων- είναι φτωχή σε συγγράμματα που να περιέχουν σε συμπαγή μορφή όλα τα απαραίτητα θεωρητικά εφόδια για τη διδασκαλία του μαθήματος των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.
Η επιλογή και διάρθρωση της ύλης βασίστηκε στην εμπειρία του συγγραφέα από την πολύχρονη ενασχόλησή του με τις τηλεπικοινωνίες από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και κυρίως από τη διδασκαλία σειράς μαθημάτων στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα το χρονικό διάστημα 2004 - 2009 στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Το βιβλίο επιδιώκει να καλύψει τις βασικές αρχές που διέπουν την λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Η ύλη του βιβλίου παρουσιάζεται σε συμπαγή μορφή δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην εμπέδωση των εννοιών και των τεχνικών, μέσω ενός μεγάλου αριθμού παραδειγμάτων, προσομοιώσεων και σχημάτων.

Απευθύνεται σε φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Πληροφορικής, καθώς και σε σπουδαστές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων των αντίστοιχων τμημάτων στα οποία διδάσκεται το μάθημα των τηλεπικοινωνιών.
Τίτλος βιβλίου:Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Εκδότης:Τζιόλα
Συντελεστές βιβλίου:Καραγιαννίδης Γεώργιος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604182107
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες