Η κλοπή της Μόνα Λίζα

Εικόνες-σύμβολα της ανθρώπινης επιθυμίας
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2005
ISBN:
9789600424881
Σελίδες:
228
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η κλοπή της Μόνα Λίζα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η κλοπή της Μόνα Λίζα
Όταν ο Βιντσέντζο Περούτζα έκλεψε τη Μόνα Λίζα από το Λούβρο το 1911, χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να δουν το χώρο τον οποίο καταλάμβανε κάποτε ο πίνακας του Ντα Βίντσι. Τι ήταν αυτό που έσπρωχνε τα πλήθη να καρφώνουν το βλέμμα τους στον άδειο τοίχο που είχε αφήσει πίσω του ο εξαφανισμένος πίνακας; Άλλωστε, πολλοί από αυτούς δεν τον είχαν δει ποτέ.
Τέτοια φαινόμενα, όπως υποστηρίζει ο ψυχαναλυτής και συγγραφέας Darian Leader, μας επιτρέπουν να διακρίνουμε στη σχέση μας με τις εικαστικές τέχνες, και την εικόνα γενικότερα, μια έκφραση της ανθρώπινης επιθυμίας: κάποιος αναζητά κάτι το οποίο θα του προσφέρει μια ανείπωτη ευχαρίστηση. Καθώς τα περισσότερα πράγματα αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν τα χάσουμε, ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε με τα έργα τέχνης αποκαλύπτει ακριβώς μια ασυνείδητη επιθυμία για κάτι που χάσαμε.
Μελέτη εικονολογίας, κοινωνιολογική και συγχρόνως ψυχαναλυτική μελέτη, το έργο του Leader αποτελεί πάνω απ' όλα μια γοητευτική διερεύνηση του ανθρώπινου βλέμματος και των εικόνων που προσπαθούν να το προσελκύσουν, να το αιχμαλωτίσουν ή να το εξαπατίσουν.
Τίτλος βιβλίου:Η κλοπή της Μόνα Λίζα
Υπότιτλος βιβλίου:Εικόνες-σύμβολα της ανθρώπινης επιθυμίας
Τίτλος πρωτότυπου:Stealing the Mona Liza
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Leader Darian (Συγγραφέας)
Σπηλιοπούλου, Μαρία (Μεταφραστής)
ISBN:9789600424881
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2005
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες