Τζένγκις Χαν

Ο μεγάλος θεμελιωτής του σύγχρονου κόσμου
Εκδότης:
Αρχέτυπο
Έτος:
2005
ISBN:
9789604210701
Σελίδες:
414
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τζένγκις Χαν
Τιμή εκδότη:€17,90
Η τιμή μας: €16,11
στο καλάθι
Τζένγκις Χαν
Το όνομα του Τζένγκις Χαν μάς φέρνει στο νου εικόνες ενός αιμοδιψή έφιππου βαρβάρου, επικεφαλής μιας ανηλεούς ομάδας πολεμιστών που λεηλατεί τον κόσμο. Αλλά η αλήθεια είναι πως ο Τζένγκις Χαν ήταν ένας οραματιστής αρχηγός του οποίου οι κατακτήσεις συνέδεσαν την οπισθοδρομική Ευρώπη με τους ακμάζοντες πολιτισμούς της Ασίας για να πυροδοτήσουν μια παγκόσμια αφύπνιση, μια πρωτοφανή έκρηξη τεχνολογιών, εμπορίου και ιδεών. Ο Jack Weatherford, ο μόνος Δυτικός μελετητής που ασχολήθηκε με το "Μεγάλο Ταμπού" των Μογγόλων -τη γενέθλια γη του Τζένγκις Χαν και την απαγορευμένη τοποθεσία του τάφου του- ιχνηλάτησε την καταπληκτική ιστορία του Τζένγκις Χαν και των απογόνων του.
Με μια αυτοκρατορία που απλωνόταν από τη Σιβηρία μέχρι την Ινδία, από το Βιετνάμ μέχρι την Ουγγαρία και από την Κορέα μέχρι τα Βαλκάνια, οι Μογγόλοι, δεν ήταν απλά ειδήμονες της κατάκτησης, αλλά διέθεταν επίσης τις ικανότητες για μια προοδευτική και δίκαιη διακυβέρνηση. Ο Τζένγκις Χαν ήταν ένας καινοτόμος ηγέτης, ο πρώτος ηγεμόνας σε πολλές κατακτημένες χώρες που έθεσε τη δύναμη του νόμου επάνω και από τη δική του εξουσία, που ενθάρρυνε τη θρησκευτική ελευθερία, ίδρυσε δημόσια σχολεία, αναγνώρισε τη διπλωματική ασυλία, κατάργησε τα βασανιστήρια και έθεσε σε εφαρμογή το ελεύθερο εμπόριο. Οι Μογγόλοι εισήγαγαν το πρώτο διεθνές σύστημα χαρτονομισμάτων, το πρώτο ταχυδρομικό σύστημα και εξάπλωσαν επαναστατικές τεχνολογίες όπως η τυπογραφία, το κανόνι, η πυξίδα και το αριθμητήριο.
Το παρόν ιστορικό έργο όχι μόνο σκιαγραφεί ένα πρωτοφανές πορτραίτο του μεγάλου ηγέτη, αλλά επίσης μας προκαλεί να αναψηλαφήσουμε το πώς δημιουργήθηκε ο σύγχρονος κόσμος.
Τίτλος βιβλίου:Τζένγκις Χαν
Υπότιτλος βιβλίου:Ο μεγάλος θεμελιωτής του σύγχρονου κόσμου
Τίτλος πρωτότυπου:Genghis Khan and the making of the modern world
Εκδότης:Αρχέτυπο
Συντελεστές βιβλίου:Weatherford, Jack (Συγγραφέας)
Λειβαδοπούλου, Σοφία (Μεταφραστής)
ISBN:9789604210701
Σειρά εκδότη:Βιογραφίες
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2005, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες