Επίλεκτα διηγήματα

Εκδότης:
Ίκαρος
Έτος:
2005
ISBN:
9789608399068
Σελίδες:
576
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Επίλεκτα διηγήματα
Τιμή εκδότη:€22,21
Η τιμή μας: €19,99
στο καλάθι
Επίλεκτα διηγήματα
Τα διηγήματα και οι νουβέλες που παρουσιάζονται σε τούτη την έκδοση δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη συλλογή διηγημάτων του Μωπασάν, αλλά προέρχονται από διάφορες συλλογές που εκδόθηκαν ενόσω ζούσε ο συγγραφέας τους. Σε αυτές περιλαμβάνονταν συγκεντρωμένα, χωρίς κανένα ιδιαίτερο, κοινό θεματικό στοιχείο, αλλά με μοναδικό γνώμονα τη χρονική τους ακολουθία, διηγήματα και νουβέλες που ο Μωπασάν είχε ήδη δημοσιεύσει σε διάφορες παρισινές εφημερίδες. Είναι, λοιπόν, φυσικό και τα παρόντα διηγήματα να μην έχουν κοινό θεματικό άξονα, αν και θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν επιλεγεί κι έτσι. Η επιλογή τους έγινε με αποκλειστικό κριτήριο την καθαρή ευχαρίστηση -πολλές φορές και απόλαυση- που μου προσφέρανε, ως αναγνώστη. Τούτο δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν επελέγησαν αντιπροσωπευτικά του ύφους και της ιδεολογίας του συγγραφέα διηγήματα· ούτε ότι ο αναγνώστης δεν αποκομίζει, κλείνοντας το βιβλίο αυτό, σαφή αντίληψη της εξελικτικής συγγραφικής πορείας του Μωπασάν. Απεναντίας. Στον παρόντα τόμο περιλαμβάνεται ένα από τα πρώτα του διηγήματα ως και το προτελευταίο του. [...]

Στην έκδοση αυτή παρουσιάζονται 52 διηγήματα του Γκυ ντε Μωπασάν που προέρχονται από διάφορες συλλογές και συγκεντρώθηκαν εδώ με χρονολογική σειρά. Επιλέγησαν διηγήματα αντιπροσωπευτικά του ύφους και της ιδεολογίας του συγγραφέα που προσφέρουν μια σαφή αντίληψη της εξελικτικής συγγραφικής πορείας του, και αποδεικνύουν παραδειγματικά τα συγγραφικά του χαρακτηριστικά και χαρίσματα.

Ο μεταφραστής Φοίβος Ι. Πιομπίνος συμπληρώνει την έκδοση με εκτενή εισαγωγή, σχόλια για κάθε διήγημα και εμπεριστατωμένο χρονολόγιο.
Τίτλος βιβλίου:Επίλεκτα διηγήματα
Τίτλος πρωτότυπου:Contes choisis
Εκδότης:Ίκαρος
Συντελεστές βιβλίου:Maupassant, Guy de, 1850-1893 (Συγγραφέας)
Πιομπίνος, Φοίβος Ι. (Μεταφραστής)
ISBN:9789608399068
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2005
Σημείωση:Εισαγωγή, σημειώσεις, χρονολόγιο: Φοίβος Ι. Πιομπίνος. Ο κύριος όγκος των διηγημάτων της έκδοσης είχε περιληφθεί στα βιβλία: "Ο αλήτης και άλλα διηγήματα", Ολκός, 1999, και "Διηγήματα", Ηριδανός, 1993 (μτφρ. Φοίβου Ι. Πιομπίνου).
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες