Το φάντασμα στον πύργο του Άιφελ

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2005
ISBN:
9789600427080
Σελίδες:
427
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το φάντασμα στον πύργο του Άιφελ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το φάντασμα στον πύργο του Άιφελ
Παρίσι, 1889. Ο Αρμάνδος Μπουασιέ, ένας νεαρός επαρχιώτης μηχανικός, πραγματοποιεί το όνειρό του να δουλέψει στον υπό κατασκευή μεγαλεπήβολο Πύργο του Γουσταύου Άιφελ. Όλοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εργασίες. Ο απλός κόσμος με αισθήματα δέους και ενθουσιασμού· οι καλλιτέχνες με σαρκασμό: αυτή η τεράστια χαλύβδινη στήλη καταστρέφει την ομορφιά της γαλλικής πρωτεύουσας.
Στο στρατηγείο του Άιφελ ο Αρμάνδος γνωρίζεται με τον Οντιλόν Σεν, έναν μποέμ τύπο, ο οποίος τον μυεί στον κόσμο και στα μυστήρια του Παρισιού: από τα πολυσύχναστα βουλεβάρτα με τις σκαμπρόζικες μοδιστρούλες έως τις κοσμοπολίτικες συνοικίες με τους καλοντυμένους αστούς · από τα μουσεία, τα θέατρα και τα καμπαρέ έως έναν κύκλο πνευματιστών που πραγματοποιεί τις συναντήσεις του στο νεκροτομείο της πόλης. Σε μια τέτοια συνάντηση, ο Αρμάνδος γνωρίζει τη Ροζλίν, μια όμορφη ηθοποιό και την ερωτεύεται.
Καθώς οι εργασίες για τα επίσημα εγκαίνια του Πύργου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, κανείς δεν έχει υπολογίσει τον Γκόρντον Χολ, έναν Αμερικανό αρχιτέκτονα ο οποίος ζηλεύει τον Άιφελ και είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα προκειμένου να τον συντρίψει...
Ένα μυθιστόρημα εποχής, που αποτυπώνει όχι μόνο το χρονικό ενός μυθικού εργοταξίου, αλλά και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στο Παρίσι του τέλους του 19ου αιώνα.
Τίτλος βιβλίου:Το φάντασμα στον πύργο του Άιφελ
Τίτλος πρωτότυπου:Le fantôme de la tour Eiffel
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Bleys Olivier (Συγγραφέας)
Φιλίππου, Μάρω (Μεταφραστής)
ISBN:9789600427080
Σειρά εκδότη:Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες