Η μαύρη βίβλος της εκκλησίας

Ιστορική μελέτη
Εκδότης:
Έλευσις
Έτος:
2005
ISBN:
9789603910992
Σελίδες:
237
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μαύρη βίβλος της εκκλησίας
Εκτός κυκλοφορίας
Η μαύρη βίβλος της εκκλησίας
Έπειτα από το χορό των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν γύρω από πλήθος ιεράρχες, εύλογα ερωτήματα έχουν αναδυθεί: άραγε το πρόβλημα είναι κάποιοι διεφθαρμένοι ή μήπως ο ίδιος ο θεσμός της εκκλησίας; Αποτελεί λύση η "κάθαρση" ή χρειάζεται επιπλέον χωρισμός εκκλησίας-κράτους;
Ο ασφαλέστερος δρόμος για να βρεθούν οι απαντήσεις είναι η σε βάθος έρευνα της ιστορίας. Ο συγγραφέας Δημήτρης Κάππας προχωράει πέρα από τις διαστρεβλώσεις της επίσημης ιστοριογραφίας για να φέρει στο φως καυτές αλήθειες:
- Από την αρχή της επικράτησής του ο Χριστιανισμός στάθηκε εχθρός της Ελλάδας, καταστρέφοντας με μίσος ό,τι θύμιζε τον αρχαίο πολιτισμό της.
- Η ορθόδοξη εκκλησία, προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμιά της, ξεπούλησε στους Τούρκους την παρηκμασμένη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
- Με τον ίδιο στόχο, το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να καταστείλει την Επανάσταση του 1821. Γι' αυτό, μετά την απελευθέρωση η ελληνική εκκλησία κηρύχτηκε "αυτοκέφαλη" ώστε ν' αποφύγει το στίγμα της προδοσίας.
Τίτλος βιβλίου:Η μαύρη βίβλος της εκκλησίας
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορική μελέτη
Εκδότης:Έλευσις
Συντελεστές βιβλίου:Κάππας, Δημήτρης (Συγγραφέας)
Μήνη, Χαρίκλεια (Επιμελητής)
ISBN:9789603910992
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες