Ψυχιατρική και αποκατάσταση

Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2005
ISBN:
9789600339307
Σελίδες:
633
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ψυχιατρική και αποκατάσταση
Τιμή εκδότη:€53,00
Η τιμή μας: €47,70
στο καλάθι
Ψυχιατρική και αποκατάσταση
Η νόσηση από κάποια σοβαρή σωματική ή ψυχική διαταραχή, πέραν της επιθυμητής βελτίωσης-ίασης, είναι πιθανό να προκαλεί και μία μείωση-έκπτωση της λειτουργικότητας του πάσχοντος ή ανικανότητα ή ακόμα και αναπηρία, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του σε δυσάρεστες, για τον ίδιο και το περιβάλλον του, ψυχοκοινωνικές καταστάσεις. Από τα 260-300 εκατομμύρια άτομα που υποφέρουν από ποικίλες ψυχικές διαταραχές σε όλο τον κόσμο, τα 60 εκατομμύρια πάσχουν από σοβαρές ψυχικές διαταραχές που προκαλούν έκπτωση της λειτουργικότητάς τους, ανικανότητα ή αναπηρία. Τις καταστάσεις αυτές έρχεται να καλύψει κοινωνιοθεραπευτικά η ψυχιατρική / ψυχοκοινωνική αποκατάσταση.
Η ψυχιατρική / ψυχοκοινωνική αποκατάσταση έχει εξελιχθεί τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από τις κοινωνικές αλλαγές, τον αποϊδρυματισμό, με την ανάπτυξη ενός ευρύτερου φάσματος ψυχοεκπαιδευτικών μεθόδων, κοινωνιοθεραπευτικών παρεμβάσεων και τεχνικών.
Το βιβλίο αυτό με τίτλο "Ψυχιατρική και αποκατάσταση" έρχεται να αντικαταστήσει ένα προηγούμενο (δέκα χρόνια πριν) και είναι διαρθρωμένο σε δέκα κεφάλαια, ώστε να προσφέρει την επιστημονική υποστήριξη στα στελέχη του τομέα της αποκατάστασης ψυχικά αρρώστων και ατόμων με νοηματική καθυστέρηση. Επίσης, παρατίθενται στοιχεία γύρω από τη νοσολογία των χρονίων διαταραχών, τα ειδικά κλινικά προβλήματα, τα σχετικά ψυχοφάρμακα, καθώς και πληροφορίες γύρω από τη σχέση της αποκατάστασης με το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον.
Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην κριτική παρουσίαση της ελληνικής και της διεθνούς πραγματικότητας στον τομέα της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με κατάληξη το έτος 2004.
Τίτλος βιβλίου:Ψυχιατρική και αποκατάσταση
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Μαδιανός, Μιχάλης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600339307
Σειρά εκδότη:Κοινωνική Ψυχιατρική
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2005
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες