Παιδαγωγικές πρακτικές και εμπειρίες

Ένα οδοιπορικό στη δημόσια στοιχειώδη εκπαίδευση της δεκαετίας του '80
Εκδότης:
Παρασκήνιο
Έτος:
2005
ISBN:
9789608342255
Σελίδες:
461
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παιδαγωγικές πρακτικές και εμπειρίες
Τιμή εκδότη:€20,29
Η τιμή μας: €18,26
Παιδαγωγικές πρακτικές και εμπειρίες
Το έργο ενός εκπαιδευτικού εν ενεργεία, με θεωρητική γνώση και πρακτική παιδαγωγική πείρα που αποτυπώνει τις περιδιαβάσεις του από καίρια σημεία της ελληνικής εκπαίδευσης. Με τη μορφή του οδοιπορικού καταθέτει εδώ τις παιδαγωγικές του πρακτικές μέσα από τρεις διαδοχικούς κύκλους εμπειριών που βίωσε κατά τη δεκαετία του '80: στα μονοθέσια της Κοζάνης αρχικά με σημαία τις αντιαυταρχικές ιδέες, στη Λαϊκή επιμόρφωση ύστερα με την αύρα της απελευθερωτικής εκπαίδευσης και στα ελληνικά σχολεία της Γαλλίας στο δεύτερο μισό της δεκαετίας στην ατμόσφαιρα μιας πρωτόγνωρης διαπολιτισμικής αγωγής.
Εμπειρίες μιας εποχής με έντονες κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες, όπως μετουσιώθηκαν στον στίβο της εκπαίδευσης σε εναλλακτικές παιδαγωγικές απόπειρες... Πρακτικές που αντανακλούν και αποκαλύπτουν με τρόπο μοναδικό σημαντκές πτυχές της ελληνικής εκπαιδευτικής πραγματικότητας, όπου διακρίνει κανείς τις επιρροές των κυρίαρχων παιδαγωγικώ ρευμάτων της εποχής, όπως αρθρώνονται στην προσπάθεια ενός δασκάλου να συνδιαλλαγεί με την ύπαρξη ή και την απουσία ενός προγράμματος βασικών γνώσεων.
Οι εμπειρίες που καταγράφονται, συνοδευόμενες από προσωπικά τεκμήρια και άφθονα δείγματα διδακτικών υλικών, ουσιαστικά αποστασιοποιούνται από το υποκειμενικό βλέμμα αναδεικνύοντας μέσα από το προσωπικό βίωμα την πορεία της νεότερης παιδαγωγικής σκέψης και πράξης στη χώρα μας.
Πρόκειται για ένα εύχρηστο ανάγνωσμα που κινείται μεταξύ του χρονικού, του δοκιμίου και του λογοτεχνικού αφηγήματος και συνδυάζει τον επιστημονικό με τον αφηγηματικό λόγο, δοσμένο από την πέννα ενός φωτισμένου δασκάλου που κομίζει την παιδαγωγική του πράξη, την αναδυόμενη μέσα από τις αντίστοιχες οραματικές αναζητήσεις της γενιάς του...
Τίτλος βιβλίου:Παιδαγωγικές πρακτικές και εμπειρίες
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα οδοιπορικό στη δημόσια στοιχειώδη εκπαίδευση της δεκαετίας του '80
Εκδότης:Παρασκήνιο
Συντελεστές βιβλίου:Κολοβός, Στέφανος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608342255
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες