Μελιβοία

Ο μεγάλος έρωτας του βασιλιά Αθάμα και η τραγική του μοίρα
Εκδότης:
Σενάριο
Έτος:
2004
ISBN:
9789608652323
Σελίδες:
218
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μελιβοία
Τιμή εκδότη:€12,17
Η τιμή μας: €10,95
στο καλάθι
Μελιβοία
Ο Αθάμας, από τις σημαντικότερες μορφές της προϊστορίας, απόγονος θεϊκής γενιάς, γιος του Αίολου κι εγγονός του Έλληνα, βασιλιάς εξαιρετικά ικανός και δίκαιος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φιλοδοξία μια βασίλισσας και τον έρωτα μιας δούλης.
Δεν μπορεί να ξεφύγει και να αποτινάξει από πάνω του τις συνέπειες των θεσμών και του κατεστημένου. Έτσι προτιμά να υποστεί τη μοίρα του και να τιμήσει τους προγόνους, οικογενειακό όνομα, απογόνους, και να μην προδώσει τους υπηκόους του.
Η πανέμορφη δούλη Μελιβοία, ερωτευμένη με τον βασιλιά, χρησιμοποιώντας τα θέλγητρα, τη θηλυκότητα, την πονηριά και το ψέμα, ωθεί το βασιλιά μέχρι το φόνο.
Ένα ερωτικό ιστορικό μυθιστόρημα, που εκτυλίσσεται στην ιστορική εποχή της πρώτης κοινωνικής επανάστασης των "πριγκιπών". Αυτοί, με πρώτο διδάξαντα το γιο του Αθάμα, τον Φρίξο, αρνούνται το κατεστημένο της διαδοχής στο θρόνο του πρωτότοκου γιού και φεύγουν από το γονικό παλάτι για να ιδρύσουν νέες πόλεις σε τοποθεσίες και χώρες που οι ίδιοι επιλέγουν. Αυτή ήταν η αρχή και μία από τις βασικές αιτίες της εξάπλωσης των αρχαίων Ελλήνων ως τα πέρατα της οικουμένης.
Ο Κρειός, ο Κένταυρος Χείρων, ο Κρηθέας, ο Ετεοκλής, ο Άλμων, η Ινώ, η Νεφέλη και ο Κάδμος έπαιξαν όλοι το δικό τους ρόλο -έτσι όπως όρισε η μοίρα- αφήνοντας τα σημάδια τους στο πέρασμα των αιώνων.
Ένα απολαυστικό ιστορικό μυθιστόρημα που θα συγκλονίσει, θα γοητεύσει, θα διδάξει.
Τίτλος βιβλίου:Μελιβοία
Υπότιτλος βιβλίου:Ο μεγάλος έρωτας του βασιλιά Αθάμα και η τραγική του μοίρα
Εκδότης:Σενάριο
Συντελεστές βιβλίου:Τσάκου - Κονβερτίνο, Τότα (Συγγραφέας)
ISBN:9789608652323
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες