Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό

Εκδότης:
Τόπος
Έτος:
2009
ISBN:
9789606863240
Σελίδες:
239
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό
Τιμή εκδότη:€17,10
Η τιμή μας: €15,39
στο καλάθι
Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό
Ο Μπάνι Μανρό είναι ένας ερωτύλος πλασιέ που πουλάει καλλυντικά και όνειρα σε μοναχικές νοικοκυρές στις ακτές της νότιας Αγγλίας. Ο απροσδόκητος θάνατος της γυναίκας του τον φέρνει αντιμέτωπο με την πραγματικότητα της ζωής του. Γραπώνεται από τον εννιάχρονο μοναχογιό του και μαζί του ξαναπαίρνει τις γνωστές του διαδρομές. Όσο ο Μπάνι απασχολείται με τις "πελάτισσές" του, ο γιος του περιμένει υπομονετικά στο αυτοκίνητο πασχίζοντας να καταλάβει τον κόσμο μέσα από τις σελίδες της εγκυκλοπαίδειάς του.
Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού/επιστροφής του ασώτου, ο Μπάνι έρχεται αντιμέτωπος με τα απωθημένα φαντάσματά του: τη ματαιωμένη σύζυγο, τον ανήμπορο πατέρα του, τον βασανιστικό "ρομαντισμό" του που περιορίζεται στον γυναικείο κόλπο, την ανικανότητά του ως πατέρας -φαντάσματα που τον πιέζουν φορτικά να καταβάλει το αντίτιμο της σπαταλημένης του ζωής.

"Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό", ένα τρυφερό πορτρέτο της μυστικής σχέσης πατέρα γιου αλλά και της μυστήριας αντρικής ψυχής, δεν θα γοητεύσει μόνο τους θαυμαστές τού μουσικού Κέιβ. Αυτό το δυνατό road novel, γραμμένο με πικρό χιούμορ και πνιγμένο στο σεξ, στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ (όπου ρόλους κλειδιά έχουν η Κάιλι Μινόγκ και η Αβρίλ Λαβίν συνδυάζει τις γνωστές gothic εμμονές τού Νικ Κέιβ με μια πλοκή εξίσου ερεθιστική και απαιτητική ως προς τη λογοτεχνική και υπαρξιακή της υπόσταση...

"Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό", ένα μυθιστόρημα που κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε περισσότερες από τριάντα χώρες, έχει κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισής του διθυραμβικές κριτικές. Ο Ίρβιν Γουέλς διακρίνει την καφκική πλευρά του βιβλίου, ενώ ο Ντέιβιντ Πις το συστήνει προς ανάγνωση σε όλους τους άντρες.
Τίτλος βιβλίου:Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό
Τίτλος πρωτότυπου:The Death of Bunny Munro
Εκδότης:Τόπος
Συντελεστές βιβλίου:Cave, Nick (Συγγραφέας)
Καλοκύρης, Αντώνης (Μεταφραστής)
Μαραγκόπουλος, Άρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789606863240
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες