Το ελληνικό μάνατζμεντ (τ.2)

Εργασία και απόδοση
Εκδότης:
Ινφογνώμων Εκδόσεις
Έτος:
2005
ISBN:
9789608362222
Σελίδες:
96
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ελληνικό μάνατζμεντ
Τιμή εκδότη:€13,90
Η τιμή μας: €12,51
στο καλάθι
Το ελληνικό μάνατζμεντ (τ.2)
Το παρόν βιβλίο δεν είναι προϊόν μετάφρασης, αλλά αποτέλεσμα ιδίας θεωρητικής και πρακτικής εμπειρίας που αποκτήθηκε κατά την 44χρονη απασχόληση σε ποικίλους τομείς εργασίας παραγωγικών επιχειρήσεων και Ερευνητικών Κέντρων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η έλλειψη κατάλληλης, σαφούς και προσαρμοσμένης στις ελληνικές συνθήκες διδακτικής ύλης ήταν η βασική αιτία συγγραφής του παρόντος βιβλίου. Η χρησιμοποίηση κυρίως ξένης διδακτικής ύλης και όρων στην Ελλάδα, είτε μεταφρασμένης, είτε όχι, ήταν η άλλη αιτία.
Ο όρος "Μάνατζμεντ" στην Ελλάδα είναι σχετικά νέος, αλλά στις Η.Π.Α. έχει επικρατήσει από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ορισμένοι θεωρητικοί στην Ελλάδα, ανακάλυψαν, ότι το αμερικανικό οικονομικό θαύμα οφείλεται στον όρο "Μάνατζμεντ", και προσπάθησαν να θεοποιήσουν την αξία του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ξεχνώντας ότι η αναποτελεσματικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων οφείλεται σε άλλα αίτια. Με την τυπολατρία που εκδηλώνεται στη χρήση του όρου αυτού και των λειτουργιών του, σύντομα θα ανακαλυφθούν οι αντίστοιχοι ιαπωνικοί και κορεατικοί όροι, αφού είναι γεγονός ότι η ασκούμενη διοίκηση στις επιχειρήσεις αυτών των χωρών, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, είναι αποτελεσματικότερη από αυτή των αμερικανικών επιχειρήσεων.
Τίτλος βιβλίου:Το ελληνικό μάνατζμεντ
Υπότιτλος βιβλίου:Εργασία και απόδοση
Εκδότης:Ινφογνώμων Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Κυριακίδης, Κωνσταντίνος Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608362222
Σειρά εκδότη:Οικονομία - Διοίκηση Επιχειρήσεων
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2005
Τόμος:2
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες