Τα Γιάννινα στο χώρο και το χρόνο

Εκδότης:
Δωδώνη
Έτος:
2005
ISBN:
9789602480625
Σελίδες:
240
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα Γιάννινα στο χώρο και το χρόνο
Τιμή εκδότη:€74,20
Η τιμή μας: €66,78
Τα Γιάννινα στο χώρο και το χρόνο
[...] Ο Απόστολος Βερτόδουλος, γέννημα θρέμμα των Γιαννίνων, με σπουδές στο ελεύθερο σχέδιο στη Σχολή Αρχιτεκτόνων, διορίστηκε στον οργανισμό σχολικών κτιρίων της Μητροπόλεως Ιωαννίνων και δοκίμασε τη χαρά του δημιουργού, παρακολουθώντας το έργο της σωστής ανέγερσης και των επισκευών δεκάδων σχολικών κτιρίων στην πόλη και την ύπαιθρο, σε στενή πάντοτε συνεργασία με τους δασκάλους, στενούς φίλους, που τον εκτιμούσαν για την εργατικότητα και το ήθος του. Η ιστορία, η λαογραφία και η παράδοση γενικά της Ηπείρου χρωστάει πολλά στον Απόστολο Βερτόδουλο, που για την πόλη των Γιαννίνων έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία, αφού προσπάθησε να καταγράψει φωτογραφικά την ιστορία της από την απελευθέρωση μέχρι το θάνατό του. Το αισθανόταν αυτό ως χρέος στον τόπο που τον γέννησε.
Αλλά η παρούσα έκδοση οφείλει πολλά στην οικογένεια του, που διαφύλαξε την κληρονομιά του, και προπαντός στις φροντίδες της θυγατέρας του κ. Αγγελικής Καψάλη, που ανέλαβε την επιλογή, κατάταξη και υπομνηματισμό του φωτογραφικού υλικού.
(από τον πρόλογο του βιβλίο)
Τίτλος βιβλίου:Τα Γιάννινα στο χώρο και το χρόνο
Εκδότης:Δωδώνη
Συντελεστές βιβλίου:Βερτόδουλος, Απόστολος (Φωτογράφος)
Βερτοδούλου - Καψάλη, Αγγελική (Φωτογράφος)
ISBN:9789602480625
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2005
Σημείωση:Πρόλογος: Ελευθερία Ι. Νικολαΐδου
Η επιλογή των φωτογραφιών και η επιμέλεια από το φωτογραφικό αρχείο του Απόστολου Βερτόδουλου έγινε από την Αγγελική Βερτοδούλου - Καψάλη
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Φωτογραφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες