Ο ένθεος και κατατρεγμένος Καζαντζάκης

Εκδότης:
Ιωλκός
Έτος:
2005
ISBN:
9789604263813
Σελίδες:
121
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο ένθεος και κατατρεγμένος Καζαντζάκης
Τιμή εκδότη:€9,95
Η τιμή μας: €8,96
στο καλάθι
Ο ένθεος και κατατρεγμένος Καζαντζάκης
Ο Καζαντζάκης είναι σήμερα Παγκόσμιος Στοχαστής και Συγγραφέας. Η "Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη" (μη κερδοσκοπικό Σωματείο που εδρεύει στη Γενεύη) έχει σήμερα αντιπροσώπους και τμήματα σε 93 χώρες του Κόσμου, και στις Πέντε Ηπείρους.
Είναι ο καλύτερος Πρεσβευτής της Ελλάδας και της Κρήτης στον πλανήτη μας. Όμως είναι και ο πιο κατατρεγμένος. Μια λαθεμένη άποψη, που ιδιαίτερα υπάρχει στην Ελλάδα, είναι ότι αφορίστηκε. Εντούτοις ο Καζαντζάκης ήταν Ένθεος και δεν ξέφυγε από το γράμμα της Αγίας Γραφής, αυτό υπερασπίζεται και η παρούσα έκδοση. Αποσπάσματα από την Αγία Γραφή το αποδεικνύουν, όπως και η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου και η βεβαίωση από το Αρχειοφυλάκιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ότι δεν υπήρξε αφορισμός. Κι ακόμη οι εισηγήσεις και συνεντεύξεις της συγγραφέως και του αείμνηστου πατρός Γ. Πυρουνάκη ξεκαθαρίζουν το θέμα. Παρόλα αυτά η κατακραυγή συνεχίζεται, άγνωστο για ποιους λόγους, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Πολλές απόψεις και κινητοποιήσεις υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα εναντίον του, όπως και η περίεργη στάση του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ο Καζαντζάκης παρά ταύτα είναι αναμφισβήτητος, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές του κόσμου και επηρεάζει χιλιάδες νέους ανθρώπους.
Τίτλος βιβλίου:Ο ένθεος και κατατρεγμένος Καζαντζάκης
Εκδότης:Ιωλκός
Συντελεστές βιβλίου:Πρίφτη Κλεοπάτρα (Συγγραφέας)
ISBN:9789604263813
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2005
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες