Το άσυλο των μουσών

Εκδότης:
Διήγηση
Έτος:
2005
ISBN:
9789607951489
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το άσυλο των μουσών
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το άσυλο των μουσών
O Άντριου Γουόλας, απόφοιτος του Πρίνστον και ανήσυχη µεγαλοφυΐα, είναι τρόφιµος στο ψυχιατρικό ίδρυµα "Άσυλο των Μουσών", εγκλωβισµένος στην εµµονή του ότι ο συγγραφέας-φάντασµα Χόρας Τζέικοµπ Λιτλ οργανώνει εναντίον του µια µυστική συνωµοσία. Όταν ο παλιός συµφοιτητής του Τζέικ Μπερνέτ, µαθητευόµενος δηµοσιογράφος, επισκέπτεται τον Άντριου στο "Άσυλο των Μουσών", διαπιστώνει ότι τα προβλήµατά του είναι πολύ βαθύτερα από µια απλή παράνοια ή εµµονή...
"Ένα µεταµοντέρνο θρίλερ, µε εκπληκτική πλοκή, που αποκαλύπτει το εξαιρετικό ταλέντο ενός νεαρού συγγραφέα" (Τζόις Κάρολ Όουτς)
"Η ανατροπή στις τελευταίες σελίδες είναι πέρα από κάθε προσδοκία" (Kirkus Review)
To "Άσυλο των μουσών", δοµηµένο πάνω σε χαρακτήρες κυριευµένους από εµµονή για τη λογοτεχνία, είναι µια ιστορία µυστηρίου, παράνοιας, φιλοδοξίας και πάθους. Όλα περιστρέφονται γύρω από τη µεγαλειώδη και σκοτεινή µορφή του Χόρας Τζέικοµπ Λιτλ, χτισµένη πάνω στο γνωστό µοντέλο του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ. Ο Χόρας είναι µεγαλοφυής και αλλόκοτος συγγραφέας που, στην πορεία της εικοσαετούς καριέρας του δεν έδωσε ποτέ φωτογραφίες του στη δηµοσιότητα και αρνήθηκε οποιαδήποτε επαφή µε τον τύπο. Στα ίχνη του βρίσκονται δυο παλιοί συµφοιτητές από το Πανεπιστήµιο του Πρίνστον, ο Τζέικ, νέος δηµοσιογράφος που εναποθέτει τις επαγγελµατικές του ελπίδες στην πιθανότητα να βρει τον Λιτλ και να τον εξαναγκάσει να του δώσει µια συνέντευξη, και ο Άντριου, φωτεινό µυαλό αλλά διανοητικά διαταραγµένος, που αφιέρωσε τις λογοτεχνικές του σπουδές στη συγγραφική παραγωγή του Λιτλ. Μάλιστα, βυθί-στηκε τόσο βαθιά στην προσωπικότητα του συγγραφέα, που άρχισε να φαντάζεται ότι ο Λιτλ τον καταδιώκει. Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται ο τόπος σύµβολο του βιβλίου, το "Άσυλο των Μουσών", ένα είδος πολυτελούς ψυχιατρείου, όπου διαµένουν ασθενείς µε διανοητικές διαταραχές. Στη µυστηριώδη και ασυνήθιστη ατµόσφαιρα αυτού του ιδρύµατος λύνονται σιγά σιγά οι κόµποι µιας ιστορίας που γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Οι λογοτεχνικές αναζητήσεις των ηρώων καταφέρνουν να δώσουν ζωή σ' ένα κρεσέντο αγωνίας, ενώ η πολύ ποιοτική γραφή καταφέρνει να συνυπάρξει µε µια αφηγηµατική ένταση ικανή να συµπαρασύρει τον αναγνώστη στη δίνη ενός απρόβλεπτου παιχνιδιού.
Τίτλος βιβλίου:Το άσυλο των μουσών
Εκδότης:Διήγηση
Συντελεστές βιβλίου:Τσουσλέφσκι, Ντέιβιντ (Συγγραφέας)
Τσαπακίδης, Θοδωρής (Μεταφραστής)
ISBN:9789607951489
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες