Ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας

Εκδότης:
Νεφέλη
Έτος:
2005
ISBN:
9789602117484
Σελίδες:
528
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας
Τιμή εκδότη:€49,80
Η τιμή μας: €44,82
στο καλάθι
Ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας
Μια έγκυρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία της φιλοσοφίας προορισμένη για τον μέσο αναγνώστη, η "Ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης" παρακολουθεί την ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας από τις απαρχές της στην αρχαιότητα έως σήμερα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πνευματικό περιεχόμενο αυτής της εξέλιξης.
Η φιλοσοφία έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού. Το βιβλίο προσφέρει λεπτομερή καταγραφή της ζωής και του έργου όλων των μειζόνων στοχαστών ανά τους αιώνες από τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα ώς τον Αριστοτέλη, από τον Άγιο Αυγουστίνο ώς τον Θωμά τον Ακινάτη, από τον Ντεκάρτ, τον Λοκ και τον Χιουμ ώς τον Καντ, τον Φίχτε και τον Χέγκελ, η ανά χείρας ιστορία διατρέχει τους αιώνες φτάνοντας ώς τους σύγχρονους στοχαστές όπως ο Σαρτρ και ο Βιτγκενστάιν, ενώ παράλληλα διερευνά με λεπτομερή και άκρως διαφωτιστικό τρόπο θεμελιώδεις έννοιες, δόγματα και σχολές σκέψης τόσο της αγγλο-αμερικανικής όσο και της ηπειρωτικής παράδοσης. Προσωπικότητες και ιδέες κρυσταλλώνονται ολοκάθαρα και παλιές διαμάχες αναβιώνουν, καθώς το βιβλίο συλλαμβάνει με μοναδική ενάργεια τον πλούτο και τη ζωντάνια της φιλοσοφίας στους διάφορους πολιτισμούς και τις εποχές. Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αφιερώνεται στην ιστορία της πολιτικής φιλοσοφίας.
Οι συνεργάτες του έργου, διακεκριμένοι μελετητές και στοχαστές, προσεγγίζουν το θέμα τους με γνώση των τελευταίων πορισμάτων της έρευνας και παρουσιάζουν το υλικό τους με παραστατικό και γλαφυρό τρόπο, συνεισφέροντας στη βαθύτατη κατανόηση του αντικειμένου τους με ενθουσιασμό και αγάπη.
Το βιβλίο περιλαμβάνει πάνω από 150 εικόνες, χάρτες και χρονολογικό πίνακα που φωτίζουν το ιστορικό και πολιτισμικό πλαίσιο κάθε εποχής και αναδεικνύουν το περιεχόμενο των κειμένων.
Έγκυρο, κατανοητό, εξαιρετικό, το έργο απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ιστορία των ιδεών και είναι βέβαιο ότι θα τους κατακτήσει.
Τίτλος βιβλίου:Ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας
Τίτλος πρωτότυπου:The Oxford Illustrated History of Western Philosophy
Εκδότης:Νεφέλη
Συντελεστές βιβλίου:Kenny, Anthony (Συγγραφέας)
Quinton, Anthony (Συγγραφέας)
Pears, David (Συγγραφέας)
Scruton Roger (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Spade, Paul Vincent (Συγγραφέας)
Clark, Stephen R. L. (Συγγραφέας)
Ρισσάκη, Δέσποινα (Μεταφραστής)
Kenny, Anthony (Επιμελητής)
Βλαβιανός Χάρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789602117484
Σειρά εκδότη:Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες