Οικονομική

Μικροοικονιμική, μακροοινομική: Για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ: ΠΕ 09 οικονομολόγων, δημοσίου, τραπεζών
Εκδότης:
Κωστόγιαννος
Έτος:
2005
ISBN:
9789605431709
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οικονομική
Εκτός κυκλοφορίας
Οικονομική
Το βιβλίο αυτό σκοπό έχει την προετοιμασία των υποψηφίων για τους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε αποφοίτους οικονομικών σχολών ή σε άτομα με κάποιες σχετικές γνώσεις της οικονομικής θεωρίας.
Το πρώτο μέρος κάθε κεφαλαίου περιέχει τις βασικές αρχές τόσο της μικροοικονομικής, όσο και της μακροοικονομικής θεωρίας. Οι σύντομες αναφορές στις διάφορες ενότητες της θεωρίας έχουν ως στόχο την επισήμανση των βασικών εννοιών που πρέπει να κατέχει ο κάθε υποψήφιος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγή βασικών γνώσεων ή ως επαναληπτικό εργαλείο, ανάλογα με το επίπεδο γνώσης των εννοιών αυτών από τους υποψήφιους.
Το δεύτερο μέρος κάθε κεφαλαίου αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (σύμφωνα με το σύστημα εξετάσεων του Α.Σ.Ε.Π.) Οι ερωτήσεις αυτές έχουν ως στόχο, αφενός μεν να εξοικειώσουν τους υποψηφίους με θέματα παρόμοια των εξετάσεων και αφετέρου να εμβαθύνουν τη γνώση, καθώς θεωρούμε ότι η ουσιαστική θεωρητική ανάλυση απαιτεί μεταξύ των άλλων και την πρακτική εξάσκηση.
Για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων, παραθέτουμε ενδεικτικά θέματα προηγούμενων διαγωνισμών, οι λύσεις των οποίων καθώς και οι λύσεις των ερωτήσεων κάθε κεφαλαίου περιέχονται στο τέλος του βιβλίου αυτού. Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου παραθέτουμε ενδεικτική βιβλιογραφία για όσους από τους υποψήφιους έχουν το χρόνο και τη διάθεση για περαιτέρω μελέτη.
Με την ελπίδα ότι το βιβλίο μας αυτό μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων και το "αίσιο τέλος" της, ούτως ή άλλως, επίπονης και ψυχοφθόρας δοκιμασίας του διαγωνισμού, ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία.

Περιέχει:
- Βασικές έννοιες και ορισμούς
- Τα κυριότερα σημεία της θεωρίας
- Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής
- Θέματα προηγούμενων διαγωνισμών

(από τον πρόλογο των συγγραφέων του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Οικονομική
Υπότιτλος βιβλίου:Μικροοικονιμική, μακροοινομική: Για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ: ΠΕ 09 οικονομολόγων, δημοσίου, τραπεζών
Εκδότης:Κωστόγιαννος
Συντελεστές βιβλίου:Παναγιωτάκου, Σταυρούλα (Συγγραφέας)
Δρέτας, Γιώργος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605431709
Σειρά εκδότη:Βιβλία για τον ΑΣΕΠ
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες