Η χρυσή βίβλος του Ίντερνετ

Τα πάντα για τη σύνδεση στο Ίντερνετ
Εκδότης:
Οξυγόνο
Έτος:
2005
ISBN:
9789608840225
Σελίδες:
368
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η χρυσή βίβλος του Ίντερνετ
Εκτός κυκλοφορίας
Η χρυσή βίβλος του Ίντερνετ
Το Ίντερνετ υπάρχει στη ζωή μας εδώ και πολλά χρόνια. Από νέο και παράξενο είδος, που φάνηκε στα μάτια των πολλών στην αρχή, έχει κατορθώσει σήμερα να είναι ένα απαραίτητο μέσο επικοινωνίας και πληροφόρησης για μεγάλη μερίδα επαγγελματιών ενώ, ταυτόχρονα, αποτελεί ένα πολύ καλό μέσο ψυχαγωγίας. Παρ’ όλο, όμως, που έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα μας και παρ’ όλο που η τεχνολογία έχει κάνει σημαντικές προόδους η σύνδεση σε αυτό αποτελεί φοβερό πονοκέφαλο για το μέσο χρήστη, πόσο μάλλον για τον αρχάριο.
Το βιβλίο αυτό είναι η χρυσή βίβλος της σύνδεσης στο Ίντερνετ, ιδιαίτερα για το μέσο χρήστη και για τους αρχάριους. Απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να έχουν απρόσκοπτη σύνδεση στο Ίντερνετ χωρίς να χρειάζεται να έχουν μάστερ στην Πληροφορική. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην απλή γλώσσα αποφεύγοντας, όσο αυτό είναι δυνατόν, τη χρήση εξειδικευμένης ορολογίας. Χάρη στην πλούσια εικονογράφηση και στη βήμα προς βήμα προσέγγιση ο αναγνώστης μπορεί, χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια να επιτύχει πράγματα που μέχρι τώρα του φαινόταν απίστευτο ότι θα τα καταφέρει μόνος του. Καλό θα ήταν, για τη διευκόλυνση του αναγνώστη, το διάβασμα του βιβλίου να γίνεται δίπλα στον υπολογιστή έτσι ώστε να εφαρμόζει τις πρακτικές οδηγίες που του προτείνονται. Ακόμα και αν κάτι πάει στραβά, τότε μπορούμε να ανατρέξουμε στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου όπου δίνονται άμεσες λύσεις στα πιο συνήθη προβλήματα που συναντάμε κατά τη σύνδεσή μας στο Ίντερνετ.
Εκτός των άλλων, στο βιβλίο αυτό, γίνεται και εκτενής περιγραφή στον τρόπο χρήσης των δύο πιο δημοφιλών προγραμμάτων στο Ίντερνετ: του Internet Explorer και του Outlook. Τα κεφάλαια αυτά θα φανούν πολύ χρήσιμα σε όλους όσοι θέλουν να δώσουν εξετάσεις για το δίπλωμα ECDL (ενότητα 7).
Η δομή του βιβλίου είναι, επί το πλείστον, σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, κάνοντας έτσι πιο άμεση την επαφή του αναγνώστη με το αντικείμενο και επιτρέποντάς του να ανατρέξει οποιαδήποτε στιγμή στο ερώτημα που τον απασχολεί. Οι επεξηγηματικές φωτογραφίες, από την άλλη, βοηθούν στην τέλεια κατανόηση της θεωρίας, ακόμη και αν δεν έχουμε υπολογιστή.
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα μάθουμε:
-πώς πραγματοποιείται μια απλή σύνδεση στο Ίντερνετ,
-πώς μπορούμε να μοιράζουμε Ίντερνετ σε πολλούς υπολογιστές σε δίκτυο,
-πώς να σερφάρουμε στο WEB,
-πώς να προστατευόμαστε από ιούς,
-συμβουλές για το πώς να επιλέξουμε τον κατάλληλο υπολογιστή και τα περιφερειακά του,
-τον τρόπο έρευνας πληροφοριών στο Ίντερνετ,
-ένα οδηγό διευθύνσεων με τα 100 δημοφιλέστερα ελληνικά sites,
-ένα λεξιλόγιο όρων και πολλά άλλα.

Τίτλος βιβλίου:Η χρυσή βίβλος του Ίντερνετ
Υπότιτλος βιβλίου:Τα πάντα για τη σύνδεση στο Ίντερνετ
Εκδότης:Οξυγόνο
Συντελεστές βιβλίου:Νικολαΐδης, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608840225
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες