Γάμος στο Άουσβιτς

Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2004
ISBN:
9789602183595
Σελίδες:
176
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γάμος στο Άουσβιτς
Τιμή εκδότη:€9,55
Η τιμή μας: €8,60
στο καλάθι
Γάμος στο Άουσβιτς
Μέσα στην δίνη του Ισπανικού Εμφύλιου που συγκλονίζει και διαιρεί την Ευρώπη, ο Αυστριακός Ρούντι Φρίμελ γνωρίζει την Ισπανίδα Μαρία Φερέρ, αλλά τα γεγονότα τους χωρίζουν. Ξανασμίγουν όταν η ιστορία έχει κριθεί, αλλά αυτή η ευτυχία δεν διαρκεί. Ένας δεύτερος πόλεμος ξεσπάει. Τελικά νομιμοποιούν τον έρωτά τους κάτω από εξαιρετικές συνθήκες: στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς όπου ο Ρούντι κρατείται από τις αρχές του 1942. Μια μέρα του Μάρτη του 1944 η Μαρία παίρνει άδεια να μείνει στο στρατόπεδο μια μέρα και μια νύχτα για να παντρευτεί τον καλό της. Πρόκειται για ένα ανήκουστο γεγονός που σημαίνει πολλά, και όχι μόνο για το ζευγάρι. Ένα γεγονός με συνέπειες για το Άουσβιτς.
Ο συγγραφέας πλάθει αυτή την ιστορία χωρίς να αποσιωπεί τις αντιφάσεις και τα κενά της, με πρωταγωνιστές τη σύζυγο, που τελικά στερείται ακόμη και τις αναμνήσεις της, και το γιο τους Έντουαρντ. Χορός του σύγχρονου αυτού δράματος οι συγκρατούμενοι του Ρούντι στο Άουσβιτς και πολλοί μάρτυρες.
Ένα συγκινητικό βιβλίο που μιλάει για την ελπίδα και την απελπισία, για τις ήττες που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα. Ένα βιβλίο για τον έρωτα, την αλληλεγγύη, την ανθρώπινη δύναμη.


Τίτλος βιβλίου:Γάμος στο Άουσβιτς
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Hackl, Erich (Συγγραφέας)
Κοπερτί, Ιάκωβος (Μεταφραστής)
ISBN:9789602183595
Σειρά εκδότη:Εν Πλω
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες