Αλέξης Ακριθάκης

Εκδότης:
Κ. Αδάμ Εκδοτική
Έτος:
2005
ISBN:
9789608840959
Σελίδες:
197
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Αλέξης Ακριθάκης
Τιμή εκδότη:€35,50
Η τιμή μας: €31,95
στο καλάθι
Αλέξης Ακριθάκης
Απρόσμενο, αυθόρμητο, τραγικό και πηγαίο το έργο του Αλέξη Ακριθάκη (1939-1994), περνά μέσα από διαφορετικούς, ασυμβίβαστους δρόμους, και συνιστά, στη σύγκλισή τους, μια πρωτογενή και ερευνητική καλλιτεχνική πράξη. Ως δημιουργός έρχεται στην τέχνη αυτοδίδακτος και γνώστης πρώτα της ζωής και του δρόμου και μετά των μουσείων και της ζωγραφικής.
Η σχέση του με την ποίηση εμπνέει τα πρώτα βήματα του στην Αθήνα και τον καθιερώνει με το περιβόητο πια, τσίκι τσίκι. Νεαρός στο Παρίσι, γνωρίζει από κοντά την περιπέτεια του υπαρξισμού. Στην Αθήνα συμβάλλει ενεργά στην ανανέωση της καλλιτεχνικής ζωής των πρώτων χρόνων του '60, με το περιοδικό "Πάλι", το ελληνικό ροκ, τη σύγχρονη τέχνη, την αντίσταση κατά της χούντας.
Για δεκαπέντε χρόνια στο Βερολίνο, συμμετείχε οργανικά στο στρόβιλο της διεθνούς πρωτοπορίας των χρόνων του '70. Αντισυμβατικός μέχρι σκανδάλου, σαρκάζει τους πάντες -και τον εαυτό του, βαθιά δεμένος με τα παιδιά και τους τρελούς που θ' αγαπήσει και θα γνωρίσει από κοντά, ολοκληρώνει ένα πλούσιο και πολύπλευρο έργο που εκφράζει σήμερα μια μεστή και πρωτότυπη ελληνική προσφορά στο χώρο της πιο τολμηρής σύγχρονης ευρωπαϊκής δημιουργίας και συνιστά σταθμό στις εικαστικές τέχνες του τέλους του 20ού αιώνα.
Τίτλος βιβλίου:Αλέξης Ακριθάκης
Εκδότης:Κ. Αδάμ Εκδοτική
Συντελεστές βιβλίου:Ζαχαρόπουλος, Ντένης (Συγγραφέας)
Κουνενάκη, Πέγκυ (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789608840959
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Εικαστική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες