Το νησί με τις ευθείες

Δημόδοκος, μιλώντας ο Όμηρος για το έργο του: Το φανταστικό της Οδύσσειας: Ωγυγία, Καλυψώ, Γκόζο (του αρχιπελάγους της Μάλτας): Σχερία, Φαίηκες, Κέρκυρα: Κεφαλληνία, η αποκάλυψη της Ομηρικής Ιθάκης (Ιθύς - Ιθάκη, Παλλάς - Πάλλη)
Εκδότης:
Καμπάνης Νικόλαος Φ.
Έτος:
2005
ISBN:
9789609121262
Σελίδες:
463
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το νησί με τις ευθείες
Τιμή εκδότη:€30,57
Η τιμή μας: €27,51
Το νησί με τις ευθείες
[...] Ο Νίκος ο Καμπάνης με τις επιστημονικές του μελέτες μέσα κι έξω από τον Κύκλο αβεβαιότητος της Ομηρικής Ιθάκης περιορίζει τις πιθανότητες λάθους και επομένως και την αχτίνα του Κύκλου Αβεβαιότητος εντός του οποίου πρέπει να βρίσκεται η θέση της Ιθάκης.
Προχωρώντας σε βάθος χρόνου και μελετώντας τις γεωλογικές μεταβολές που έγιναν τα τελευταία 3.500 χρόνια στη ΝΔ. Κεφαλλονιά, αποκαλύπτει ότι μία παλαιά χερσόνησος από λόφο Μασπάλι μέχρι Ξι και νήσων Βαρδιάνων, υπέστη τεράστιες μεταβολές, χάθηκε από την επιφάνεια και έγινε θάλασσα. Μέρος αυτής η νησίδα Βαρδιάνοι σώζονται σήμερα. Οι Αλαλκομενές, σύμφωνα με τη θεωρία του Ν. Λιβαδά ευρίσκοντο πάνω στη στενή αυτή χερσόνησο, η οποία κατεποντίσθη και σήμερα βρίσκεται σε μικρό βάθος κάτω από την επιφάνεια. Ο Νίκος Καμπάνης συμπληρώνει ότι το Μασπάλι, κατά πάσα πιθανότητα, ήτο η Ακρόπολις των Αλαλκομενών. Τα Κυκλώπεια τείχη και οι λιθοδομές σώζονται ακόμη και σήμερα και μιλούν ζωντανά στο έμπειρο μάτι του παρατηρητή.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Το νησί με τις ευθείες
Υπότιτλος βιβλίου:Δημόδοκος, μιλώντας ο Όμηρος για το έργο του: Το φανταστικό της Οδύσσειας: Ωγυγία, Καλυψώ, Γκόζο (του αρχιπελάγους της Μάλτας): Σχερία, Φαίηκες, Κέρκυρα: Κεφαλληνία, η αποκάλυψη της Ομηρικής Ιθάκης (Ιθύς - Ιθάκη, Παλλάς - Πάλλη)
Εκδότης:Καμπάνης Νικόλαος Φ.
Συντελεστές βιβλίου:Καμπάνης, Νικόλαος Φ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609121262
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2005
Σημείωση:Πρόλογος: Γιάννης Ζερβός.
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες