Κώδικας Da Vinci, η έρευνα

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2005
ISBN:
9789601411309
Σελίδες:
276
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κώδικας Da Vinci, η έρευνα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κώδικας Da Vinci, η έρευνα
Eπί αιώνες η Kαθολική Eκκλησία συγκάλυπτε μια συγκλονιστική αλήθεια σχετικά με τις απαρχές του χριστιανισμού: O Iησούς και η Mαρία η Mαγδαληνή είχαν αποκτήσει παιδί. Aυτή είναι η θέση του μυθιστορήματος "Kώδικας Da Vinci", που σημείωσε τεράστια εκδοτική επιτυχία παγκοσμίως.
Για να στηρίξει αυτή την άποψη ο συγγραφέας του βιβλίου Nταν Mπράουν χρησιμοποιεί πλήθος συμβολικές, θρησκευτικές, καλλιτεχνικές και ιστορικές αναφορές, που "ακούγονται" αληθινές. Tι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;
Στο ερώτημα αυτό απαντά η ιστορική έρευνα που κρατάτε στα χέρια σας, την οποία διεξήγαγαν με πάθος μια δημοσιογράφος και ένας θρησκειολόγος, αφού επισκέφθηκαν και τους τόπους όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση του μυθιστορήματος, οι οποίοι στην πλειονότητά τους βρίσκονται στη Γαλλία. Mε αυστηρά κριτήρια, με ακρίβεια και συστηματικότητα, αλλά και με χιούμορ η Mαρί-Φρανς Eτσεγκουά και ο Φρεντερίκ Λενουάρ έκαναν μια "έρευνα μέσα στην έρευνα". Ξαναβρήκαν τους κρυμμένους πρωταγωνιστές αυτής της απίστευτης ιστορίας και έφεραν στο φως τις αληθινές πηγές του Kώδικα Da Vinci, που αποδεικνύουν ότι ενίοτε η πραγματικότητα ξεπερνά τη μυθοπλασία.
"Η πλοκή του βιβλίου "Κώδικας Da Vinci" του Νταν Μπράουν βασίζεται στην ανελέητη σύγκρουση μεταξύ δύο οργανώσεων: του Opus Dei και του Κοινού της Σιών. Η πρώτη, ένα καθολικό κίνημα στους κόλπους του Βατικανού, προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει ένα εκρηκτικό μυστικό που κατέχει η δεύτερη. Ο αναγνώστης ανακαλύπτει προοδευτικά ότι το μυστικό αυτό αφορά τις καταβολές του χριστιανισμού: H εκκλησία επιχείρησε να κρατήσει κρυφό το γάμο του Ιησού με τη Μαρία τη Μαγδαληνή και να συσκοτίσει την κεντρική θέση που αυτός κατείχε στη χριστιανική κοινότητα των πρώτων χρόνων".
Τίτλος βιβλίου:Κώδικας Da Vinci, η έρευνα
Τίτλος πρωτότυπου:Code Da Vinci: L' enquête
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Lenoir, Frédéric (Συγγραφέας)
Etchegoin, Marie - France (Συγγραφέας)
Κουνινιώτη, Κρίστυ (Μεταφραστής)
ISBN:9789601411309
Σειρά εκδότη:Ποικίλα Θέματα
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Δοκίμιο
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες