Ένα δικό σου δωμάτιο

Εκδότης:
Οδυσσέας
Έτος:
2005
ISBN:
9789602104910
Σελίδες:
173
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Ένα δικό σου δωμάτιο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ένα δικό σου δωμάτιο
Στο "Ένα δικό σου δωμάτιο" η Γούλφ εικάζει ότι ο Σέξπιρ είχε μια αδερφή, ισάξια σε ταλέντο και ευφυΐα, της οποίας η μοίρα διαφέρει ριζικά. Αυτή η φανταστική γυναίκα δεν καταφέρνει να γράψει ούτε μία λέξη και πεθαίνει μόνη, βυθισμένη στον κόσμο της μη έχοντας καταφέρει να εκφράσει ποτέ τη μεγαλοφυΐα της. Εάν είχε βρει τα μέσα και τις συνθήκες να δημιουργήσει, υποστηρίζει η Γούλφ, θα είχε φθάσει στα ίδια επίπεδα απόδοσης με τον "αθάνατο" αμφιθαλή της.
Σε αυτό το κλασικό δοκίμιο η Βιρτζίνια Woolf χρησιμοποιεί το χάρισμα του λόγου της για να ταράξει το άδικο κοινωνικό της περιβάλλον και μέσω αυτού να δώσει φωνή σε όλες όσες έχουν την ίδια μεταχείριση με την ηρωίδα της. Το μήνυμά της είναι απλό: οι γυναίκες πρέπει να έχουν ένα σταθερό εισόδημα και ένα δικό τους δωμάτιο προκειμένου να δημιουργήσουν ελεύθερες.
Το βιβλίο, που αποτελεί ορόσημο στο θέμα της γυναικείας χειραφέτησης, βασίζεται σε δύο κείμενα που διαβάστηκαν στο Σύλλογο Τεχνών στο Νιούνχαμα και την Οντάα του Γκίρτον τον Οκτώβριο του 1928. Η Βιρτζίνια Γουλφ τροποποίησε και εμπλούτισε αυτά τα επαναστατικά για την εποχή τους κείμενα που πραγματεύονται με εντυπωσιακό τρόπο το θέμα γυναίκες και πεζογραφία.
Τίτλος βιβλίου:Ένα δικό σου δωμάτιο
Τίτλος πρωτότυπου:A Room of One's Own
Εκδότης:Οδυσσέας
Συντελεστές βιβλίου:Woolf, Virginia, 1882-1941 (Συγγραφέας)
Δαλαμάγκα, Μίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789602104910
Σειρά εκδότη:Επιλογές από την Παγκόσμια Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες