Ημερολόγιο 2010: Άρτος ο περιούσιος

Συνταγές για ψωμί από την Εύη Λ. Βουτσινά
Εκδότης:
Μίλητος
Έτος:
2009
ISBN:
9789604640829
Σελίδες:
140
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ημερολόγιο 2010: Άρτος ο περιούσιος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ημερολόγιο 2010: Άρτος ο περιούσιος
Καινούργιος χρόνος έρχεται τρεχάτος και λευκός -άγραφος, έτοιμος να τον γεμίσουμε ομορφιές, συγκινήσεις, χαρές και αξέχαστες στιγμές. Και, όπως κάθε φορά, ελπίζουμε ο καινούργιος να είναι καλύτερος απ' τον παλιό και οι γλυκές στιγμές πιο πολλές από τις στενόχωρες.

Οι συνταγές οε τούτο το ημερολόγιο δεν είναι παραδοσιακές. Είναι συνταγές που δημιούργησα. Βέβαια, η αφετηρία τους βρίσκεται στην παράδοση.

Αρκετές από τις συνταγές παρουσιάζουν ψωμιά κάπως σύνθετα που μπορούν, αν συνδυασθούν με καλά τυριά, να αποτελέσουν ένα πλήρες γεύμα που θα το συνοδέψετε μ' ένα ωραίο κρασί. Λιαστά φρούτα, αλλαντικά, τυριά, πετιμέζι, μέλι, λαχανικά, ακόμα και κρέας σε μεγάλα κομμάτια εμπλουτίζουν τις ζύμες και κάνουν τη γεύση του ψωμιού πιο μεστή και πιο... αυτόνομη.

Ανάμεσα στα πιο πολύπλοκα θα βρείτε και μερικά απλούστερα στη γεύση όχι στην τεχνική και θα αποφασίσετε μόνοι σας πως θα τα εντάξετε στις συνήθειες σας. Η τεχνική και η διαδικασία περιγράφονται τόσο αναλυτικά που, ακόμα και αν ζυμώνετε για πρώτη φορά, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου. Ακριβώς για την ευκολία, σας δίνω όλες τις συνταγές με μαγιά. Εννοείται ότι όλα τα ψωμιά μπορούν να φτιαχτούν και με προζύμι. Υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες και γι' αυτό, εσείς θα αποφασίσετε.
Τα μπαχαρικά, τους σπόρους, τα αλευρικά θα τα προμηθευτείτε από τις μεγάλες αγορές, αν και αρκετά απ' αυτά υπάρχουν και στα σούπερ-μάρκετ.
Αν κάτι δεν σας αρέσει ή δεν το βρίσκετε εύκολα, μπορείτε να το αντικαταστήσετε, αλίμονο! Μη διστάζετε, ζυμώστε που και που κανένα ψωμάκι για να δώσετε ιδιαίτερη γεύση στις στιγμές σας.

Σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά

(από την εισαγωγή της Εύης Βουτσινά)
Τίτλος βιβλίου:Ημερολόγιο 2010: Άρτος ο περιούσιος
Υπότιτλος βιβλίου:Συνταγές για ψωμί από την Εύη Λ. Βουτσινά
Εκδότης:Μίλητος
Συντελεστές βιβλίου:Βουτσινά, Εύη (Συγγραφέας)
Τσίγκανος, Κανάρης (Φωτογράφος)
ISBN:9789604640829
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2009
Κατηγορίες:Μαγειρική
Γενικά Βιβλία > Ημερολόγια - Σημειωματάρια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες