Ορόσημα μαιευτικής και γυναικολογίας

Εκδότης:
Καυκάς
Έτος:
2005
ISBN:
9789608815988
Σελίδες:
283
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ορόσημα μαιευτικής και γυναικολογίας
Εκτός κυκλοφορίας
Ορόσημα μαιευτικής και γυναικολογίας
Τα "Ορόσημα μαιευτικής-γυναικολογίας" αποτελούν μια αναδρομή στην ιστορία της Μαιευτικής και Γυναικολογίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο συγγραφέας Σέργιος Μανταλενάκης, καταξιωμένος Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, με αφετηρία την ομώνυμη στήλη του περιοδικού "Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογία" την οποία επιμελείται επί 17 έτη, επεξεργάστηκε, συμπλήρωσε και τελειοποίησε τον όγκο των ιστορικών στοιχείων που είχε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι έδωσε μία ενιαία και ολοκληρωμένη μορφή στον πλούτο των δεδομένων για τη διαχρονική εξέλιξη της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.
Ο συγγραφέας παρουσιάζει με λιτό, περιεκτικό και κατανοητό τρόπο τα σημαντικότερα βήματα στην εξέλιξη της Μαιευτικής και της Γυναικολογίας, ξεκινώντας από την ελληνική αρχαιότητα, συνεχίζοντας με την Αναγέννηση, για να καταλήξει στη νεότερη εποχή, όπου και επικεντρώνεται. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στους πρωτοπόρους Μαιευτήρες του 18ου αιώνα, στην ιστορική εξέλιξη της καισαρικής τομής, στην ανάπτυξη της Γυναικολογίας το 19ο αιώνα. Κάνει αναδρομή στην ιστορία των γυναικολογικών χειρουργικών επεμβάσεων, στη Γυναικολογική Ουρολογία, στην ανακάλυψη των ορμονών της ωοθήκης και στην ανάπτυξη της Εμβρυομητρικής Ιατρικής.
Τέλος αφιερώνει ένα σημαντικό τμήμα του βιβλίου στην ιστορία των καθηγητών και των κλινικών Μαιευτικής και Γυναικολογίας στα πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία και στο Μαιευτήριο "Αλεξάνδρα".
Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα αξιόλογο σύγγραμμα, που με απλό, ακριβή και αντικειμενικό τρόπο παραθέτει τους σημαντικότερους σταθμούς στην εξέλιξη του κλάδου της Μαιευτικής και Γυναικολογίας και αποτελεί ένα πολύτιμο συμπλήρωμα στην κατάρτιση των ιατρών.
Τίτλος βιβλίου:Ορόσημα μαιευτικής και γυναικολογίας
Εκδότης:Καυκάς
Συντελεστές βιβλίου:Μανταλενάκης, Σέργιος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608815988
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες