Όθεν ...ούζα καλά και άλλες ιστορίες

Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2005
ISBN:
9789609239714
Σελίδες:
733
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Όθεν ...ούζα καλά και άλλες ιστορίες
Τιμή εκδότη:€91,72
Η τιμή μας: €82,55
στο καλάθι
Όθεν ...ούζα καλά και άλλες ιστορίες
Είναι μια δίτομη έκδοση, μια ιστορική καταγραφή, για ότι συνέβη τόσο στο προσκήνιο όσο και παρασκηνιακά στους Ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.
Πολύτιμο βοήθημα σε αυτή την απόπειρα, οι 2300 εικόνες των αρχείων, Φώτη Φλώρου, Γιώργου Κακολύρη, Τάσου Αρωνίτη και του συγγραφέα.
Πέρα από την παράθεση σημαντικών ντοκουμέντων, αποτελεσμάτων και των γεγονότων, επιχειρείται και μια ερμηνεία για ότι συνέβη, ενώ φωτίζονται πολλά θέματα που είχαν παραμείνει ασκόπως ή σκοπίμως στο σκότος ή ακόμα είχαν παραποιηθεί.
Δεν είναι μόνον οι χρόνοι, οι επιδόσεις τα επιτεύγματα, η τεχνολογία, που απασχολεί τούτη την έκδοση και καταγράφονται. Είναι ταυτόχρονα ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό από τις προσπάθειες και τις δραστηριότητες των διάφορων πρωταγωνιστών.
Ασφαλώς και αποτελεί μια ειδική, μια "στενή" ιστορία που ίσως ενδιαφέρει λίγους και αφορά λιγότερους. Αυτό όμως, κάθε άλλο παρά λιγότερο ενδιαφέρουσα την καθιστά.
Τουναντίον μάλιστα, επειδή το αντικείμενο της είναι ακραίο και θέτει σε μεγάλη δοκιμασία τους πρωταγωνιστές, άρα αποκαλύπτει την αληθινή φύση του χαρακτήρα τους, (που στις υπόλοιπες δραστηριότητες τους, είχαν την πολυτέλεια να μένει κρυμμένος), τελικά μετατρέπεται σε μια εργασία γενικότερου ενδιαφέροντος.
Ταυτόχρονα ξετυλίγεται η θεωρία που αφορά τα πως, τα γιατί των γεγονότων. Είναι η απόπειρα ερμηνείας τους η οποία επιθυμεί να αποδείξει συγκεκριμένα πράγματα. Έχει λοιπόν αρχή, έχει συνέχεια, έχει τέλος, έχει και σαφείς στόχους αυτό το βιβλίο που ανάμεσα στα άλλα δεν παραλείπει να θυμίζει μια σοφή ρήση του Aldous Huxley:
"Ότι οι άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετά μαθήματα από την Ιστορία είναι το πιο σπουδαίο απ' όλα τα μαθήματα που μας διδάσκει η Ιστορία."
Τίτλος βιβλίου:Όθεν ...ούζα καλά και άλλες ιστορίες
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Ζαλμάς, Νικόλας Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609239714
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2005
Σημείωση:2 τ.
Κεντρική διάθεση: Νικόλαος Ζαλμάς, τηλ.: 210 8043723, fax: 210 8043723 & "Ελευθερουδάκης", "Παπασωτηρίου", "Χριστάκης".
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες