Βιντεοκλίπ

Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
2005
ISBN:
9789604104062
Σελίδες:
736
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βιντεοκλίπ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Βιντεοκλίπ
Δυο παλιοί φίλοι, μια γυναίκα κι ένας άντρας, λαμβάνουν από την Αυστραλία ένα πακέτο με δεκατρείς βιντεοκασέτες. Επί εφτά μέρες κλεισμένοι σ' ένα διαμέρισμα στην οδό Κεφαλληνίας βλέπουν τριάντα χρόνια της ζωής τους να περνάνε σε δεκατέσσερις ώρες. Μια βδομάδα προβολών, τινάζει τη σχέση τους στον αέρα, κρυφά γινάτια αναδύονται, απωθημένα κι εφτασφράγιστα μυστικά. Καρέ-καρέ το παρελθόν εισβάλει ανατρέποντας το παρόν.
Το καστ: Στο "Βιντεοκλίπ" ανασταίνεται ο ανεπανάληπτος Μποστ "ζωγραφίζων" στο Μεταξοχώρι τους Αθανάσιους Διάκους, Μεγαλέξανδρους και Ερωτόκριτους στην αυλή του. Ένας ξεκαρδιστικός Μιχάλης Κατσαρός με άγνωστες σουρεάλ ιστορίες, ο Πέτρος Αμπατζόγλου, η Αλίκη Γεωργούλη και η σκιά που τους ακολουθεί με την κάμερα στο χέρι επί τριάντα χρόνια. Από τους ζώντες η Ηγερία του τραγουδιού η Μαρία Φαραντούρη δίνει μετά τη Χούντα την πρώτη ανεπίσημη πλακατζίδικη συναυλία στο σπίτι της Κάτιας Αντωνοπούλου. Ο Λαζόπουλος, ο Κηλαηδόνης, η Βαγενά, το Θεσσαλικό Θέατρο, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Αρβανίτης με τις μιμήσεις του, ο Παντελής Καλιότσος και η Άννα Δεμέζη, και πλείστοι κομπάρσοι, Θεσσαλοί χωριάτες, Διονυσιακοί Αστυπαλίτες με τη ντοπιολαλιά τους, η Χαλιμά της οδού Αναπαύσεως, ο χαρισματικός Αιθίοπας νεκροθάφτης, ο Λευτέρης ο Ράστα, με τις κεφάτες γκρανγκινιόλ ιστορίες του.
Έλληνες μετανάστες των τότε γκέτο της Μελβούρνης μπαρκάρουν στο Βιντεοκλίπ παλιννοστούν, διασχίζοντας τον Ατλαντικό. Το Βιντεοκλίπ ταξιδεύει επίσης σε DVD μ' ένα laptop στην Αιθιοπία, Τανζανία, Ζανζιβάρη.
Κι εκεί, σ' αυτές τις συφοριασμένες χώρες του λοιμού και καταποντισμού, θ' αποκαλυφθεί βλέποντας τα DVD, κάτι αναπάντεχο και συντριπτικό.
Τίτλος βιβλίου:Βιντεοκλίπ
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Αντωνοπούλου, Κάτια (Συγγραφέας)
Θεοδωρόπουλος, Τάκης, 1954- (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604104062
Σειρά εκδότη:Έλληνες Συγγραφείς
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες