Εισαγωγή στην εξόρυξη και τις αποθήκες δεδομένων

Εκδότης:
Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Έτος:
2010
ISBN:
9789606759178
Σελίδες:
384
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στην εξόρυξη και τις αποθήκες δεδομένων
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €27,00
στο καλάθι
Εισαγωγή στην εξόρυξη και τις αποθήκες δεδομένων
Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί στο να εισάγει τις βασικές αρχές των αποθηκών δεδομένων και της εξόρυξης δεδομένων. Έμφαση δίνεται στην κατανόηση των εννοιών, αλλά και στη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής τους μέσα από παραδείγματα.
Η κατανόηση ολοκληρώνεται με την εφαρμογή των εννοιών μέσω ενός εργαλείου που επιτρέπει την ανάπτυξη αποθηκών δεδομένων και την εξόρυξη δεδομένων, το οποίο είναι ο SQL Server 2005 Analysis Services.
Επομένως, κάθε σύνολο θεωρητικών εννοιών (ένα ή περισσότερα κεφάλαια) συμπληρώνεται από αντίστοιχες εφαρμογές με το εργαλείο, που παρουσιάζονται σε ξεχωριστό κεφάλαιο και δρουν συμπληρωματικά ως προς τη θεωρητική περιγραφή.
Η δυνατότητα εργαστηριακής εξάσκησης, πιστεύουμε, ότι προσδίδει στη γνώση που αποκτάται από τη θεωρία τη δυνατότητα πλήρους κατανόησης και τη χρησιμότητα, επειδή οι αποθήκες και η εξόρυξη δεδομένων αποσκοπούν στο να λύσουν συγκεκριμένα και υπαρκτά προβλήματα του πραγματικού κόσμου.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, περιγράφονται οι διαδικασίες προεπεξεργασίας των δεδομένων (πρώτο στάδιο KDD διαδικασίας), καθώς και οι βασικές λειτουργίες του εργαλείου. Στο δεύτερο μέρος, περιγράφονται οι αρχές λειτουργίας των αποθηκών δεδομένων και γίνεται εφαρμογή με το εργαλείο Analysis Services. Στο τρίτο μέρος, παρουσιάζονται οι λειτουργίες της εξόρυξης δεδομένων. Κάθε κεφάλαιο αυτού του μέρους συνοδεύεται από αντίστοιχη εφαρμογή με το εργαλείο.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην εξόρυξη και τις αποθήκες δεδομένων
Εκδότης:Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Συντελεστές βιβλίου:Νανόπουλος, Αλέξανδρος (Συγγραφέας)
Μανωλόπουλος, Ιωάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789606759178
Στοιχεία έκδοσης: 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες