Δέκατη τρίτη νύχτα

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2004
ISBN:
9789600424898
Σελίδες:
319
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δέκατη τρίτη νύχτα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Δέκατη τρίτη νύχτα
Δέκατος τρίτος αιώνας. Αδριατική. Ένας αγγελιοφόρος εμφανίζεται στη Συντεχνία των Γελωτοποιών, μια μυστική αδελφότητα που επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις, με το εξής μήνυμα για τον παλιάτσο Φέστε: "Ο Ορσίνο είναι νεκρός".
Το νέο προκαλεί αναστάτωση. Πριν από χρόνια, ο Φέστε είχε ξεσκεπάσει τα σκοτεινά σχέδια του Μαλβόλιο, πράκτορα του Άραβα Σαλαντίν, να κατακτήσει το δουκάτο του Ορσίνο. Τώρα, απεσταλμένος της Συντεχνίας των Γελωτοποιών, πρέπει να ανακαλύψει την αιτία θανάτου του δούκα: ατύχημα, αυτοκτονία ή φόνος;
Μεταμφιεσμένος σε Γερμανό έμπορο ο Φέστε φτάνει στο δουκάτο. Στους ταραγμένους αυτούς καιρούς είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις έναν έμπορο από ένα μισθοφόρο, έναν ταξιδιώτη από έναν κατάσκοπο, την αλήθεια από το δόλο. Οι υποψίες του στρέφονται στον διψασμένο για εκδίκηση Μαλβόλιο, αλλά... "Αν η Δωδέκατη Νύχτα είναι για να γλεντοκοπάμε, η Δέκατη Τρίτη είναι για αποκαλύψεις."
Μια πρωτότυπη συνέχεια στη Δωδέκατη Νύχτα του Σαίξπηρ με όλα τα στοιχεία που συνθέτουν ένα υποδειγματικό μεσαιωνικό μυστήριο: μηχανορραφίες, κατασκοπίες, ανίερες πολιτικές συμμαχίες, μυστικές αδελφότητες με επτασφράγιστους κώδικες και το εύρημα ενός γελωτοποιού που κινεί τα νήματα της πλοκής.
Τίτλος βιβλίου:Δέκατη τρίτη νύχτα
Τίτλος πρωτότυπου:Thirteenth night
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Gordon, Alan (Συγγραφέας)
Τράπαλη, Βικτώρια (Μεταφραστής)
ISBN:9789600424898
Σειρά εκδότη:Μεσαιωνικό Μυστήριο
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες