Η ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα

Νομικό καθεστώς, γλώσσα, απασχόληση, ασφάλιση
Εκδότης:
Βογιατζή - ErmisGraphics
Έτος:
2009
ISBN:
9789609810074
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Η ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα
Η συμπαθέστατη και πολύ ευαισθητοποιημένη στα κοινωνιολογικά προβλήματα ερευνήτρια-συγγραφέας κ. Ήρα Έμκε-Πουλοπούλου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών (ΕΔΗΜ), μας καταθέτει μίαν ακόμη εμπεριστατωμένη μελέτη στα σύγχρονα κοινωνιολογικά προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία στην προσπάθεια να προσαρμοσθεί σε ένα παγκοσμιοποιημένο πολιπολιτισμικό καθεστώς!..

Η "Ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα" αποτελεί τη µικροοικο­νοµική και µικρο-κοινωνιολογική προσέγγιση της εισροής µεταναστών στην Ελλάδα. Στηρίζεται σε έρευνες που έγιναν σε διάφορες περιοχές της χώρας και στη διεθνή και ελληνική επιστηµονική βιβλιογραφία. Αφορά τους µετανάστες αλλογενείς/οµογενείς και τους πρόσφυγες, "µε" και "χωρίς τα απαιτούµενα έγγραφα". Αναφέρεται και στα δύο φύλα, δίνοντας ιδιαίτερη έµφαση στην εργασιακή και κοινωνική κατάσταση και τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο µετανάστης και η µετανάστρια.
Ο πρώτος τόµος εξετάζει το νοµικό καθεστώς, τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, την απασχόληση, τις συνθήκες εργασίας, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα ατυχήµατα των µεταναστών µε ιδιαίτερη µνεία στα θέµατα προσφύγων.
Ο δεύτερος τόµος, θα εξετάσει το εισόδηµα (πόσα χρήµατα κερδίζουν, πόσα αποταµιεύουν, πόσα στέλνουν στη χώρα τους) την εκπαίδευση-ειδίκευση, τις συνθήκες κατοικίας, την κατάσταση της υγείας, τις σχέσεις µε την οικογένεια και το κοινωνικό περιβάλλον, τη δυνατότητα πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες υγείας εκπαίδευσης και θα επιχειρηθεί η ανάλυση των επιδράσεων της οικονοµικής κρίσης στη ζωή των µεταναστών.
Πεποίθησή μας είναι ότι το βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο όχι μόνο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά προπαντός για τους γηγενείς Έλληνες. Eίναι ένα εργαλείο/κλειδί προκειμένου να κατανοήσουν το σημερινό "γίγνεσθαι" και την εξέλιξη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας σε ένα πολυπολιτισμικό καθεστώς, ώστε να μπορέσουν να ευελπιστούν σε μία αρμονικότερη συμβίωση.
Τίτλος βιβλίου:Η ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα
Υπότιτλος βιβλίου:Νομικό καθεστώς, γλώσσα, απασχόληση, ασφάλιση
Εκδότης:Βογιατζή - ErmisGraphics
Συντελεστές βιβλίου:Έμκε - Πουλοπούλου, Ήρα (Συγγραφέας)
Ορνεράκης Σπύρος (Εικονογράφος)
ISBN:9789609810074
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες