Κυρίαρχος του παιχνιδιού

Η κρυφή ζωή του J. Edgar Hoover
Εκδότης:
Modern Times
Έτος:
2005
ISBN:
9789604412174
Σελίδες:
448
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κυρίαρχος του παιχνιδιού
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κυρίαρχος του παιχνιδιού
Πατριώτης. Οραματιστής. Έντιμος λειτουργός της δημοκρατίας. Υπέρμαχος της ηθικής. Θεματοφύλακας των αρχών του κράτους. Σφετεριστής της εξουσίας. Στυγνός εκβιαστής. Διεφθαρμένος. Αυταρχικός. Ματαιόδοξος. Αριβίστας. Ανήθικος. Αρχομανής.
Ποιος ήταν τελικά ο J. Edgar Hoover; Πώς κατάφερε να επιζήσει οκτώ Αμερικανών Προέδρων, να παρακάμψει δώδεκα απόπειρες εκδίωξής του από την εξουσία και να παραμείνει αρχηγός του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ από το 1924 και επί πέντε σχεδόν δεκαετίες; Τι ρόλο έπαιξε στη διαμόρφωση της πολιτικής σκηνής της χώρας του και πώς αναδιοργάνωσε το σύστημα επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ;
Γιατί συνέλεγε μανιωδώς σε όλη τη διάρκεια της ζωής του απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες για επιφανή, δημόσια πρόσωπα; Ποια ήταν η σχέση του με τη μαφία; Αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι ήταν ομοφυλόφιλος;
Δεκαετίες έπειτα από το θάνατό του, J. Edgar Hoover, ο πανίσχυρος αρχηγός του FBI, παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της σύγχρονης Αμερικής. Οι ανορθόδοξες πρακτικές του έγιναν συχνά στόχος επικρίσεων, κανένας και τίποτε όμως δεν μπορούσε να τον στηλιτεύσει. Τα μυστικά ήταν η πηγή της δύναμής του. Παράλληλα, όμως, έγιναν τα υλικά αποδόμησης του θρύλου του. Υπαινιγμοί, υπονοούμενα, φήμες τον ακολουθούσαν σε όλη τη διάρκεια του δημόσιου βίου του και γιγαντώθηκαν όταν ο Κυρίαρχος του παιχνιδιού παραδόθηκε στο θάνατο, το 1972.
Μυστικοί φάκελοι, προσωπικά έγγραφα που μόλις πρόσφατα ήρθαν στο φως, περισσότερες από 100.000 σελίδες υπηρεσιακών σημειωμάτων του FBI και εγγράφων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκαλύπτουν την κρυφή ζωή του J. Edgar Hoover.
Τίτλος βιβλίου:Κυρίαρχος του παιχνιδιού
Υπότιτλος βιβλίου:Η κρυφή ζωή του J. Edgar Hoover
Τίτλος πρωτότυπου:Puppetmaster: The secret life of J. Edgar Hoover
Εκδότης:Modern Times
Συντελεστές βιβλίου:Hack, Richard (Συγγραφέας)
Καλαμαντής, Γιώργος Κ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789604412174
Σειρά εκδότη:Βιογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2005
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες