Η σφαγή των νηπίων

Εκδότης:
Νόηση
Έτος:
2005
ISBN:
9789608294271
Σελίδες:
128
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η σφαγή των νηπίων
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
στο καλάθι
Η σφαγή των νηπίων
Κεντρικό θέμα του είναι η φρικιαστική σφαγή χιλιάδων νηπίων της Βηθλεέμ και των περιχώρων της, που έλαβε χώρα στον καιρό της γέννησης του Χριστού από τον αιμοχαρή βασιλιά Ηρώδη. Σκιαγραφείται σ' αυτό και ο σφαγέας τύραννος και καταγράφονται συνοπτικά οι ανατριχιαστικές κακουργίες του αλλά και το φρικτό τέλος του. Συμπεριλαμβάνονται επίσης και συναφή επί μέρους θέματα όπως, περί των Τριών Μάγων και των Δώρων τους και πώς αυτά διασώθηκαν και φυλάσσονται επί αιώνες στην Ιερά Κοινοβιακή Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.
Με επιλεγμένη εικονογράφηση. Εξώφυλλο από πίνακα του εκ Λευκάδος ζωγράφου Σπυρίδωνος Γαζή, που χρονολογείται από το 1884 και βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του πολιούχου Αγίου της Πρεβέζης. Οπισθόφυλλο με εικόνες από την Ιερά Κοινοβιακή Μονή Αγίου Διονυσίου, Αγίου Όρους.
Χιλιάδες παιδικά σώματα κείτονται διάσπαρτα στη γη της Βηθλεέμ και των περιχώρων της, σαν θερισμένα στάχυα, σαν φρεσκοκομμένα ευωδιαστά τριαντάφυλλα. Ο τύραννος απαγορεύει στους γονείς τους να τα ενταφιάσουν.
Απαγορεύει στις μητέρες τους να τα πλησιάσουν, να δώσουν στερνό φιλί στα σφαγιασμένα Νήπιά τους και να τα νεκροστολίσουν... Το στυγερό έγκλημα του τυράννου, κατά αθώων Νηπίων, θα παραμένει αιώνια στίγμα και μελανή σελίδα βαρβαρότητας της δαιμονόπληκτης εξουσίας. Καταδικασμένη θα είναι πάντα στη συνείδηση των ανθρώπων και κάθε βίαιη συμπεριφορά και κάθε σκανδαλισμός, των ομοίων του Ηρώδη, που θα στρέφεται εναντίον των παιδιών.
Τίτλος βιβλίου:Η σφαγή των νηπίων
Εκδότης:Νόηση
Συντελεστές βιβλίου:Τσώλης, Μιχάλης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608294271
Σειρά εκδότη:Θρησκεία
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες