Ο ταξιδευτής των μαθηματικών

Η εξερεύνηση της εντυπωσιακής ιστορίας των αριθμών
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2005
ISBN:
9789600428698
Σελίδες:
402
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο ταξιδευτής των μαθηματικών
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο ταξιδευτής των μαθηματικών
Από τους μακρινούς προγόνους μας, που χρησιμοποιούσαν κλαδιά για την αρίθμηση, μέχρι τη θεωρία των φράκταλ στα μαθηματικά και τη θεωρία του χάους στις φυσικές επιστήμες, οι αριθμοί διατρέχουν τον πολιτισμό μας ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας.
Ο Κάλβιν Κλόουσον εξερευνά την εντυπωσιακή ιστορία των αριθμών ως μια πορεία συνυφασμένη με την περιπέτεια της ανθρώπινης ύπαρξης. Αναρωτιέται πόσο παλιά είναι η αρίθμηση και πώς αποτυπώθηκε την πρώτη φορά. Περιγράφει τις ράβδους με εγκοπές, τα σκοινιά με κόμπους και τις πήλινες μάρκες που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες για το μέτρημα. Αναφέρεται στις πρώτες καταγραφές αριθμών από τους κατοίκους της Μεσοποταμίας και τους Αιγυπτίους, και παρουσιάζει το ινδοαραβικό σύστημα αρίθμησης. Ξεκινά από τους φυσικούς αριθμούς και φτάνει μέχρι την έννοια του απείρου. Περιγράφει τις σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα των μαθηματικών και αναλύει τη σχέση τους με άλλες επιστήμες. Διερωτάται, τέλος, πόσο μπορεί να προχωρήσει η ανθρώπινη ευφυΐα ανακαλύπτοντας νέα, πιο εξελιγμένα μαθηματικά.
Σ' αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των αριθμών, που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα, δε χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας μαθηματικός για να αναρωτηθεί: μπορούν οι αριθμοί να υπάρξουν ανεξάρτητα από τους ανθρώπους;
Τίτλος βιβλίου:Ο ταξιδευτής των μαθηματικών
Υπότιτλος βιβλίου:Η εξερεύνηση της εντυπωσιακής ιστορίας των αριθμών
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Clawson, Calvin C. (Συγγραφέας)
Αλεξοπούλου, Ευηνέλλα (Μεταφραστής)
ISBN:9789600428698
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες