Παροιμίες, ρητά, γνωμικά

Νεοελλήνων, βυζαντινών, αρχαίων
Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2005
ISBN:
9789604239887
Σελίδες:
281
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παροιμίες, ρητά, γνωμικά
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Παροιμίες, ρητά, γνωμικά
Οι παροιµίες είναι σύντοµοι λόγοι -έµµετροι ή πεζοί- που διατυπώνουν µε παραστατικό, περιεκτικό και, συνήθως, αλληγορικό τρόπο σοφές γνώµες και συµβουλές, µε σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποκτήσουν πείρα της ζωής, ενώ παράλληλα φανερώνουν τη δηµιουργική φαντασία και δύναµη του λαού µας. Τα θέµατά τους αντλούνται από το φυσικό κόσµο, από το βίο των ζώων, από τη ζωή των ανθρώπων, από τα ιστορικά γεγονότα, από τη θρησκευτική ζωή, από τα κείµενα της αρχαίας ελληνικής και της εκκλησιαστικής γραµµατείας, καθώς και από τα δηµοτικά µας τραγούδια.
Οι παροιµίες, ως προϊόντα της λαϊκής πείρας και σοφίας, εξακολουθούν να καθοδηγούν την πρακτική ζωή των ανθρώπων, γι’ αυτό άλλωστε καλύπτουν τόσο µεγάλο εύρος θεµάτων, καθώς σ’ αυτές απεικονίζονται όλοι σχεδόν οι τοµείς της ζωής ενός τόπου.
Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να βοηθήσει το σύγχρονο Έλληνα να αποκτήσει γνώσεις και να γίνει λάτρης της ελληνικής διανόησης, και κυρίως της λαϊκής μας σοφίας, δεδομένου ότι η αξιοποίηση των παροιμιών παρέχει πολύτιμα στοιχεία για τη μελέτη των κοινωνικών αντιλήψεων και του γλωσσικού μας πλούτου.
Τίτλος βιβλίου:Παροιμίες, ρητά, γνωμικά
Υπότιτλος βιβλίου:Νεοελλήνων, βυζαντινών, αρχαίων
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Στρατηγάκης, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789604239887
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες