Μαμά καθ' υπαγόρευσιν

Διηγήματα
Εκδότης:
Ίαμβος
Έτος:
2005
ISBN:
9789608870109
Σελίδες:
158
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαμά καθ' υπαγόρευσιν
Τιμή εκδότη:€12,17
Η τιμή μας: €10,95
στο καλάθι
Μαμά καθ' υπαγόρευσιν
Ο Θεός που όλα τα βλέπει, όλα τα γνωρίζει και για όλα φροντίζει, ενώ ήταν έτοιμος να ξαποστείλει τους πρωτόπλαστους στη γη, πήρε ξανά χώμα και νερό και έπλασε ένα νέο άνθρωπο, γένους θηλυκού, στον οποίο έδωσε το όνομα "πεθερά". Έκανε όμως ένα λάθος. Από τη βιασύνη Του να ξεφορτωθεί τους πρωτόπλαστους, δεν πήρε υλικά από το πλευρό κανενός και γι' αυτόν το λόγο είναι δύσκολο να υπάρχει επικοινωνία του ζευγαριού με το δημιούργημα αυτό.
Από τότε μέχρι σήμερα η "πεθερά" επιτελεί πιστά την αποστολή της, σπέρνοντας ζιζάνια και διχόνοιες, κάθε φορά που της δίνεται η ευκαιρία. Έκτοτε, όλα, τα ζευγάρια, στενάζουν κάτω από το ζυγό της και αναζητούν το χαμένο παράδεισο πότε σε εξωσυζυγικές σχέσεις, πότε σε ουσίες και κάποιες φορές ακόμη και στο έγκλημα!
Το παράξενο όμως αυτό πλάσμα ποτέ δε δέχτηκε την ονομασία που του έδωσε ο μεγαλοδύναμος. Η μεγαλύτερο προσβολή γι' αυτήν είναι να την χαρακτηρίσει η νύφη της "πεθερά". Σε κάθε ευκαιρία, λοιπόν, απαιτεί να τη φωνάζουν "μαμά", έστω και "καθ' υπαγόρευσιν".
Τίτλος βιβλίου:Μαμά καθ' υπαγόρευσιν
Υπότιτλος βιβλίου:Διηγήματα
Εκδότης:Ίαμβος
Συντελεστές βιβλίου:Ζώη, Έλλη (Συγγραφέας)
ISBN:9789608870109
Σειρά εκδότη:Νεοελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες